Pretepena juha

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pretepena juha
Saznajte kako pripremiti pretepenu juhu u našem video receptu.

Ovo je svakako jedno od jela koje je najprepoznatljivije u kuhinji međimurske regije. Malo dimljenog svinjskog mesa uz goveđi temeljac, pa sve to u kombinaciji s „pretepom“, tj. kiselim vrhnjem, brašnom i mlijekom, daje osnovu za krepku juhu koja svakom Međimurcu miriše na rodni kraj. Ako i niste iz Međimurja, ova juha pravo je rješenje kad želite malo domaće atmosfere u svom tanjuru.

Pretepena juha - Saznajte kako pripremiti pretepenu juhu u našem video receptu. - dimljena vratina ((suha šunka, kare…)), goveđa juha iz kocke, slatka mljevena paprika, češnjak, feferoni (ljuti), luk, kiselo vrhnje, glatko brašno, mlijeko, peršin (sjeckani), svinjska mast, sol i papar, U vrućoj tavi rastopimo dvije žlice svinjske masti, dodamo na kockice narezano dimljeno meso i kratko pržimo. ; Zatim dodamo slatku mljevenu papriku, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo goveđi temeljac. ; Potom dodamo feferon, cijelu glavicu luka, začinimo solju i paprom, te kuhamo 20-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja, napravimo „pretep“, tako što u zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje, tri žlice brašna i mlijeko, te dobivenu smjesu ulijemo u juhu, pa sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovu juhu posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U vrućoj tavi rastopimo dvije žlice svinjske masti, dodamo na kockice narezano dimljeno meso i kratko pržimo.
  2. Zatim dodamo slatku mljevenu papriku, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo goveđi temeljac.
  3. Potom dodamo feferon, cijelu glavicu luka, začinimo solju i paprom, te kuhamo 20-ak minuta.
  4. Pred kraj kuhanja, napravimo „pretep“, tako što u zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje, tri žlice brašna i mlijeko, te dobivenu smjesu ulijemo u juhu, pa sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta.
  5. Gotovu juhu posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: