Pretepena juha – Saznajte kako pripremiti pretepenu juhu u našem video receptu. – dimljena vratina ((suha šunka, kare…)), goveđa juha ((iz kocke)), slatka mljevena paprika, češnjak, feferoni (ljuti), luk, kiselo vrhnje, glatko brašno, mlijeko, peršin (sjeckani), svinjska mast, sol i papar, U vrućoj tavi rastopimo dvije žlice svinjske masti, dodamo na kockice narezano dimljeno meso i kratko pržimo. ; Zatim dodamo slatku mljevenu papriku, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo goveđi temeljac. ; Potom dodamo feferon, cijelu glavicu luka, začinimo solju i paprom, te kuhamo 20-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja, napravimo „pretep“, tako što u zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje, tri žlice brašna i mlijeko, te dobivenu smjesu ulijemo u juhu, pa sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovu juhu posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; – Ovo je svakako jedno od jela koje je najprepoznatljivije u kuhinji međimurske regije. Malo dimljenog svinjskog mesa uz goveđi temeljac, pa sve to u kombinaciji s „pretepom“, tj. kiselim vrhnjem, brašnom i mlijekom, daje osnovu za krepku juhu koja svakom Međimurcu miriše na rodni kraj. Ako i niste iz Međimurja, ova juha pravo je rješenje kad želite malo domaće atmosfere u svom tanjuru. <div class="wpurp-searchable-recipe">Pretepena juha – Saznajte kako pripremiti pretepenu juhu u našem video receptu. – dimljena vratina ((suha šunka, kare…)), goveđa juha iz kocke, slatka mljevena paprika, češnjak, feferoni (ljuti), luk, kiselo vrhnje, glatko brašno, mlijeko, peršin (sjeckani), svinjska mast, sol i papar, U vrućoj tavi rastopimo dvije žlice svinjske masti, dodamo na kockice narezano dimljeno meso i kratko pržimo. ; Zatim dodamo slatku mljevenu papriku, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo goveđi temeljac. ; Potom dodamo feferon, cijelu glavicu luka, začinimo solju i paprom, te kuhamo 20-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja, napravimo „pretep“, tako što u zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje, tri žlice brašna i mlijeko, te dobivenu smjesu ulijemo u juhu, pa sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovu juhu posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -</div>
Pretepena juha
Saznajte kako pripremiti pretepenu juhu u našem video receptu.
Ovo je svakako jedno od jela koje je najprepoznatljivije u kuhinji međimurske regije. Malo dimljenog svinjskog mesa uz goveđi temeljac, pa sve to u kombinaciji s „pretepom“, tj. kiselim vrhnjem, brašnom i mlijekom, daje osnovu za krepku juhu koja svakom Međimurcu miriše na rodni kraj. Ako i niste iz Međimurja, ova juha pravo je rješenje kad želite malo domaće atmosfere u svom tanjuru.
Pretepena juha - Saznajte kako pripremiti pretepenu juhu u našem video receptu. - dimljena vratina ((suha šunka, kare…)), goveđa juha iz kocke, slatka mljevena paprika, češnjak, feferoni (ljuti), luk, kiselo vrhnje, glatko brašno, mlijeko, peršin (sjeckani), svinjska mast, sol i papar, U vrućoj tavi rastopimo dvije žlice svinjske masti, dodamo na kockice narezano dimljeno meso i kratko pržimo. ; Zatim dodamo slatku mljevenu papriku, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo goveđi temeljac. ; Potom dodamo feferon, cijelu glavicu luka, začinimo solju i paprom, te kuhamo 20-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja, napravimo „pretep“, tako što u zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje, tri žlice brašna i mlijeko, te dobivenu smjesu ulijemo u juhu, pa sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotovu juhu posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
U vrućoj tavi rastopimo dvije žlice svinjske masti, dodamo na kockice narezano dimljeno meso i kratko pržimo.
Zatim dodamo slatku mljevenu papriku, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo goveđi temeljac.
Potom dodamo feferon, cijelu glavicu luka, začinimo solju i paprom, te kuhamo 20-ak minuta.
Pred kraj kuhanja, napravimo „pretep“, tako što u zdjelici pomiješamo kiselo vrhnje, tri žlice brašna i mlijeko, te dobivenu smjesu ulijemo u juhu, pa sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta.
Gotovu juhu posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.