- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Prežgana juha s kimom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prežganu juhu s kimom.
Padne Vam na pamet vjerojatno u trenutku kad se ne osjećate najbolje jer znate da se upravo u njoj krije rješenje, ali nemojte ju ostavljati samo za takve iznimne prilike – ova dobro poznata juhica svojim okusom zaslužuje da ju se puno češće gleda na stolu.
Prežgana juha s kimom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti prežganu juhu s kimom. - kukuruzno brašno, svinjska mast, kim, češnjak, mileram, jaje, peršin (sjeckani), sol i papar, U tavu, na vruću mast, dodamo kukuruzno brašno i kim, te stalno miješajući pržimo do zlatno smeđe boje. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dolijevamo vodu stalno miješajući, pazeći da ne ostanu grudice, te ostavimo da kuha na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Ugasimo vatru, pričekamo jednu, dvije minute i u juhu umiješamo mješavinu milerama i dva žutanjka. ; Začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kukuruzno brašno, 40 g
- svinjska mast, 40 g
- kim, 1/2 žličice
- češnjak, 1 češanj
- mileram, 200 ml
- jaja, 2
- peršin, 1 žlica sjeckani
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na vruću mast, dodamo kukuruzno brašno i kim, te stalno miješajući pržimo do zlatno smeđe boje.
- Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dolijevamo vodu stalno miješajući, pazeći da ne ostanu grudice, te ostavimo da kuha na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Ugasimo vatru, pričekamo jednu, dvije minute i u juhu umiješamo mješavinu milerama i dva žutanjka.
- Začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |