- Francuski začin
- 20 min
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Prhko tijesto za quiche
U našem receptu saznajte kako pripremiti prhko tijesto za quiche.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 150 grama
- brašno, 300 grama
- sol prstohvat
- šećer u prahu, 1 žličica
- voda, 2 žlice (topla)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U brašno umiješajte sol i šećer u prahu.
- Hladan maslac izrežite na listiće i pomiješajte s brašnom. (Zdjela za miješanje mora biti dovoljno velika)
- Mijesite sastojke trljanjem da se maslac upije u brašno.
- Nakon nekoliko minuta miješanja smjesa bi trebala postati kompaktna.
- Kad smjesa postane slična krušnim mrvicama dodajte žlicu-dvije tople vode i oblikujte loptu od tijesta.
- Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na nekoliko sati (može i preko noći).
- Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, a zatim ga utisnite u kalup.
- Prije pečenja izbodite tijesto vilicom da se ne napuhne prilikom pečenja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |