- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Prisiljeno zelje
Saznajte kako pripremiti prisiljeno zelje u našem video receptu.
U životu je važno nikoga ni na što ne prisiljavati, ali uvjeravamo Vas, uz ovakvo zelje nikoga nećete morati tjerati da dođe sjesti za stol! Prije bi se moglo dogoditi da pored stola budete morali napraviti red za čekanje.
Prisiljeno zelje - Saznajte kako pripremiti prisiljeno zelje u našem video receptu. - kupus (svježeg), luk, pasirana rajčica, šećer, ulje, peršin (sjeckani), sol i papar, Prije svega luk očistimo i narežemo na kocke, a kupus također očistimo i naribamo na tanke trakice. U sjekač stavimo luk, te ga sameljemo u kašu. ; U lonac na 3 žlice ugrijanog ulja dodamo pripremljeni luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo nekoliko minuta. ; Za to vrijeme naribani kupus posolimo, izmiješamo rukom i dodamo u lonac na prženi luk. ; Sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta odnosno dok ne ispari tekućina što će je kupus spustiti. ; Potom u lonac ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo šećer, sve zajedno dobro izmiješamo, začinimo paprom i na laganoj vatri pirjamo još 5-6 minuta. ; Gotovo jelo rasporedimo u tanjure, posipamo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kupus, 1.5 kg svježeg
- luk, 3 glavice
- pasirana rajčica, 1 l
- šećer, 70 g
- ulje
- peršin sjeckani
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega luk očistimo i narežemo na kocke, a kupus također očistimo i naribamo na tanke trakice. U sjekač stavimo luk, te ga sameljemo u kašu.
- U lonac na 3 žlice ugrijanog ulja dodamo pripremljeni luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo nekoliko minuta.
- Za to vrijeme naribani kupus posolimo, izmiješamo rukom i dodamo u lonac na prženi luk.
- Sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta odnosno dok ne ispari tekućina što će je kupus spustiti.
- Potom u lonac ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo šećer, sve zajedno dobro izmiješamo, začinimo paprom i na laganoj vatri pirjamo još 5-6 minuta.
- Gotovo jelo rasporedimo u tanjure, posipamo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |