- Almo Čatlak
- 2 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Proljetna juha s mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetnu juhu s mladim lukom.
Osim sunčanog vremena, jaglaca i visibaba i mladi luk je glasnik proljeća. A kako izgleda kad se on uplete u kuhanje pogledajte u videu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- kruh, 3 kriške bijelog
- mladi luk, 100 g
- koraba, 1
- maslac, 40 g
- kukuruzni škrob, 40 g
- povrtni temeljac, 750 ml
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- muškatni oraščić, 1 žličica
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mladi luk narežemo na kolutiće i odvojimo bijeli od zelenog dijela, a očišćenu korabu i kruh bez korice narežemo na kockice.
- U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, dodamo kockice kruha i pržimo ih miješajući, do zlatno-smeđe boje.
- Pržene kockice kruha izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- U ugrijani lonac stavimo preostali maslac, dodamo korabu i bijeli dio mladog luka, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša.
- Zatim povrće začinimo muškatnim oraščićem, ulijemo juhu i sastojke kuhamo na srednje jakoj vatri. Nakon 15-ak minuta kuhanja, povrće izmiksamo štapnim mikserom.
- U zdjelicu s vrhnjem za kuhanje dodamo škrobno brašno, žličicu bijelog papra i pjenjačom izmiješamo sastojke. Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac i pričekamo da juha zavri.
- Potom lonac maknemo s vatre, juhu rasporedimo u tanjure, posipamo ju narezanim zelenim dijelom mladog luka, sjeckanim vlascem, kockicama prženog kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:2minuta |