- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Proljetne rolade (spring rolls)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetne rolade (spring rolls).
Poznato kinesko jelo napokon i na vašim stolovima. Ali da dođe do vašeg stola morate ga prvo znati pripremiti, a to možete naučiti gledajući naš video.
Proljetne rolade (spring rolls) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetne rolade (spring rolls). - tijesto za savijače ((tankih)), rižini rezanci, mrkva, bambus iz konzerve, kineski kupus, sojine klice, umak od ljutih papričica, umak od kamenica, sojin umak, šećer, povrtni dodatak jelima, jaje, ulje, sol i papar, Prije svega, rižine rezance stavimo u vruću vodu i ostavimo ih da se moče. ; Kineski kupus, mrkvu i bambus iz konzerve, narezali smo na trakice, dodamo ih u wok na vruće ulje, začinimo bijelim paprom, povrtnim dodatkom i stalno miješajući, pržimo 5-6 minuta. ; Na pola prženja dodamo sojine klice, omekšale i ocijeđene rižine rezance, ulijemo umak od kamenica, sojin umak, dodamo umak od ljutih papričica, šećer, promiješamo i nadjev premjestimo u zdjelu da se malo ohladi. ; Rubove tijesta za savijače (vel. 17x17cm) premažemo umućenim jajetom, na bliži kut stavimo dio nadjeva, savijemo ga do polovice tijesta, lijevi i desni kut savijemo prema unutra, preostali dio tijesta još premažemo umućenim jajetom i savijemo do kraja. ; Ovako pripremljene roladice stavimo u wok, u vrelu duboku masnoću i povremeno okrečući, pržimo ih 3-4 minute. ; Pržene roladice izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tijesto za savijače, 12 kora (tankih)
- rižini rezanci, 80 g
- mrkva, 100 g
- bambus iz konzerve, 70 g
- kineski kupus, 70 g
- sojine klice, 60 g
- umak od ljutih papričica, 1 žličica
- umak od kamenica, 1 žlica
- sojin umak, 1 žlica
- šećer, 1 žličica
- povrtni dodatak jelima, 1 žličica
- jaje, 1
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, rižine rezance stavimo u vruću vodu i ostavimo ih da se moče.
- Kineski kupus, mrkvu i bambus iz konzerve, narezali smo na trakice, dodamo ih u wok na vruće ulje, začinimo bijelim paprom, povrtnim dodatkom i stalno miješajući, pržimo 5-6 minuta.
- Na pola prženja dodamo sojine klice, omekšale i ocijeđene rižine rezance, ulijemo umak od kamenica, sojin umak, dodamo umak od ljutih papričica, šećer, promiješamo i nadjev premjestimo u zdjelu da se malo ohladi.
- Rubove tijesta za savijače (vel. 17x17cm) premažemo umućenim jajetom, na bliži kut stavimo dio nadjeva, savijemo ga do polovice tijesta, lijevi i desni kut savijemo prema unutra, preostali dio tijesta još premažemo umućenim jajetom i savijemo do kraja.
- Ovako pripremljene roladice stavimo u wok, u vrelu duboku masnoću i povremeno okrečući, pržimo ih 3-4 minute.
- Pržene roladice izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |