Proljetne rolade (spring rolls)

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Proljetne rolade (spring rolls)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetne rolade (spring rolls).

Poznato kinesko jelo napokon i na vašim stolovima. Ali da dođe do vašeg stola morate ga prvo znati pripremiti, a to možete naučiti gledajući naš video.

Proljetne rolade (spring rolls) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetne rolade (spring rolls). - tijesto za savijače ((tankih)), rižini rezanci, mrkva, bambus iz konzerve, kineski kupus, sojine klice, umak od ljutih papričica, umak od kamenica, sojin umak, šećer, povrtni dodatak jelima, jaje, ulje, sol i papar, Prije svega, rižine rezance stavimo u vruću vodu i ostavimo ih da se moče. ; Kineski kupus, mrkvu i bambus iz konzerve, narezali smo na trakice, dodamo ih u wok na vruće ulje, začinimo bijelim paprom, povrtnim dodatkom i stalno miješajući, pržimo 5-6 minuta. ; Na pola prženja dodamo sojine klice, omekšale i ocijeđene rižine rezance, ulijemo umak od kamenica, sojin umak, dodamo umak od ljutih papričica, šećer, promiješamo i nadjev premjestimo u zdjelu da se malo ohladi. ; Rubove tijesta za savijače (vel. 17x17cm) premažemo umućenim jajetom, na bliži kut stavimo dio nadjeva, savijemo ga do polovice tijesta, lijevi i desni kut savijemo prema unutra, preostali dio tijesta još premažemo umućenim jajetom i savijemo do kraja. ; Ovako pripremljene roladice stavimo u wok, u vrelu duboku masnoću i povremeno okrečući, pržimo ih 3-4 minute. ; Pržene roladice izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega, rižine rezance stavimo u vruću vodu i ostavimo ih da se moče.
 2. Kineski kupus, mrkvu i bambus iz konzerve, narezali smo na trakice, dodamo ih u wok na vruće ulje, začinimo bijelim paprom, povrtnim dodatkom i stalno miješajući, pržimo 5-6 minuta.
 3. Na pola prženja dodamo sojine klice, omekšale i ocijeđene rižine rezance, ulijemo umak od kamenica, sojin umak, dodamo umak od ljutih papričica, šećer, promiješamo i nadjev premjestimo u zdjelu da se malo ohladi.
 4. Rubove tijesta za savijače (vel. 17x17cm) premažemo umućenim jajetom, na bliži kut stavimo dio nadjeva, savijemo ga do polovice tijesta, lijevi i desni kut savijemo prema unutra, preostali dio tijesta još premažemo umućenim jajetom i savijemo do kraja.
 5. Ovako pripremljene roladice stavimo u wok, u vrelu duboku masnoću i povremeno okrečući, pržimo ih 3-4 minute.
 6. Pržene roladice izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.67
You: 2
Rate this recipe!
Facebooktwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: