- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Proljetni quiche
U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetni quiche.
Quiche je posebna vrsta francuskog slanog specijaliteta s prhkim tijestom kojemu se dodaje nadjev na bazi jaja i vrhnja. Varijacije su mnogobrojne, a mi Vam nudimo nešto proljetno i ukusno – kao stvoreno za ručak na sunčani dan!
Proljetni quiche - U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetni quiche. - prhko tijesto (svježeg), kravlji sir (svježeg), šunka (kuhane), sir gouda, mladi luk, šparoge (divljih), jaje (2 jaja), slatko vrhnje, ulje, sol i papar, Nakon što smo oprali povrće, mladi luk narežemo na kolutiće, a divljim šparogama odstranimo tvrdi dio.; U tavi, na ugrijano ulje, dodamo pripremljeno povrće, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša. ; U zdjelu s umućenim žumanjcima dodamo slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke. ; Prhko tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za quiche, te ravnomjerno oblikujemo po njemu. ; Zatim po dnu tijesta rasporedimo svježi kravlji sir, po njemu složimo kuhanu šunku narezanu na trakice i naribani sir. ; Preko svega posložimo pripremljeno povrće, te prelijemo smjesom od jaja i vrhnja za kuhanje (royale). ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotov quiche ostavimo da se malo ohladi, te ga izvadimo iz kalupa i poslužimo još topao ili hladan.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 250 g svježeg
- kravlji sir, 200 g svježeg
- šunka, 150 g kuhane
- sir gouda, 150 g
- mladi luk, 2
- šparoge, 100 g divljih
- jaja, 2 2 jaja
- slatko vrhnje, 200 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Nakon što smo oprali povrće, mladi luk narežemo na kolutiće, a divljim šparogama odstranimo tvrdi dio.
- U tavi, na ugrijano ulje, dodamo pripremljeno povrće, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša.
- U zdjelu s umućenim žumanjcima dodamo slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke.
- Prhko tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za quiche, te ravnomjerno oblikujemo po njemu.
- Zatim po dnu tijesta rasporedimo svježi kravlji sir, po njemu složimo kuhanu šunku narezanu na trakice i naribani sir.
- Preko svega posložimo pripremljeno povrće, te prelijemo smjesom od jaja i vrhnja za kuhanje (royale).
- Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
- Gotov quiche ostavimo da se malo ohladi, te ga izvadimo iz kalupa i poslužimo još topao ili hladan.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |