Proljetni quiche

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Proljetni quiche
U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetni quiche.

Quiche je posebna vrsta francuskog slanog specijaliteta s prhkim tijestom kojemu se dodaje nadjev na bazi jaja i vrhnja. Varijacije su mnogobrojne, a mi Vam nudimo nešto proljetno i ukusno – kao stvoreno za ručak na sunčani dan!

Proljetni quiche - U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetni quiche. - prhko tijesto (svježeg), kravlji sir (svježeg), šunka (kuhane), sir gouda, mladi luk, šparoge (divljih), jaje (2 jaja), slatko vrhnje, ulje, sol i papar, Nakon što smo oprali povrće, mladi luk narežemo na kolutiće, a divljim šparogama odstranimo tvrdi dio.; U tavi, na ugrijano ulje, dodamo pripremljeno povrće, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša. ; U zdjelu s umućenim žumanjcima dodamo slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke. ; Prhko tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za quiche, te ravnomjerno oblikujemo po njemu. ; Zatim po dnu tijesta rasporedimo svježi kravlji sir, po njemu složimo kuhanu šunku narezanu na trakice i naribani sir. ; Preko svega posložimo pripremljeno povrće, te prelijemo smjesom od jaja i vrhnja za kuhanje (royale). ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotov quiche ostavimo da se malo ohladi, te ga izvadimo iz kalupa i poslužimo još topao ili hladan.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Nakon što smo oprali povrće, mladi luk narežemo na kolutiće, a divljim šparogama odstranimo tvrdi dio.
  2. U tavi, na ugrijano ulje, dodamo pripremljeno povrće, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša.
  3. U zdjelu s umućenim žumanjcima dodamo slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke.
  4. Prhko tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za quiche, te ravnomjerno oblikujemo po njemu.
  5. Zatim po dnu tijesta rasporedimo svježi kravlji sir, po njemu složimo kuhanu šunku narezanu na trakice i naribani sir.
  6. Preko svega posložimo pripremljeno povrće, te prelijemo smjesom od jaja i vrhnja za kuhanje (royale).
  7. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
  8. Gotov quiche ostavimo da se malo ohladi, te ga izvadimo iz kalupa i poslužimo još topao ili hladan.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 31
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: