- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Prutići bijele ribe u pikantnom umaku od limete
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prutiće bijele ribe u pikantnom umaku od limete.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 4 fileta
- kukuruzni škrob, 30 g
- kukuruzno brašno, 60 g
- jaje, 1 komad
- češnjak, 4 režnja
- čili papričica, 1-2 žličice svježa
- smeđi šećer, 2 žličice
- limeta, 2
- riža dugog zrna
- sol i papar
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ljutu papričicu očistimo i narežemo na kolutiće, a filete bijele ribe narežemo na prutiće.
- U čistu zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje, ulijemo malo vode, posolimo i pjenjačom umutimo sastojke. Zatim u tekuću smjesu umiješamo kukuruzni škrob i miješamo dalje da razbijemo grudice.
- Potom ulijemo kukuruzno brašno, još malo promiješamo i u dobivenu smjesu stavljamo prutiće ribe. Zatim iz smjese vadimo prutiće i stavljamo ih u duboku masnoću.
- Kada smo dobili lijepu, zlatnu, žutu boju, prženu ribu vadimo iz masnoće i stavljamo na kuhinjski papir.
- Iznad vatre stavimo wok tavu i možemo pripremiti umak. Sok od limete ocijedimo, a u ugrijani wok ulijemo malo ulja.
- Odmah zatim u wok dodamo sok limete i na kolutiće narezanu ljutu papričicu, a dok još ulje nije prevruće u tavu protisnemo češnjak.
- Sada sastojke malo posolimo i miješajući dodajemo smeđi šećer. Zatim umak i dalje zagrijavamo i miješamo dok se šećer ne rastopi.
- Sada ugasimo vatru, u posudu naribamo koricu limete i promiješamo.
- Jelo možemo poslužiti tako da na tanjure slažemo pržene prutiće bijele ribe koju prelijemo pikantnim umakom od limete i poslužimo uz kuhanu rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |