- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pržena mozzarella na rukoli
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženu mozzarellu na rukoli.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir mozzarella, 4 komada
- glatko brašno, 100 g
- jaja, 2
- krušne mrvice, 100 g
- rukola, 50 g
- ulje za duboko prženje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mozzarellu paniramo, pripremimo, jaja, brašno i mrvice. Mozzarellu uvaljamo u brašno, potom stavimo u jaja i onda u krušne mrvice i još jednom vratimo u umućena jaja i u mrvice da bismo dobili deblju koricu.
- Paniranu mozzarellu stavimo u vrelu duboku masnoću dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Kod prženja moramo paziti da ne ostane dugo u masnoći. Prženu mozzarellu stavimo na kuhinji papir kako bismo ocijedili višak masnoće.
- Na tanjure rasporedimo svježu rukolu, preko rukole stavimo prženu mozzarellu. Uz jelo možemo poslužiti lagani umak od vrhnja i majoneze.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |