- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pržena mozzarella s osvježavajućim umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženu mozzarellu s osvježavajućim umakom. – sir mozzarella, glatko brašno, jaje, krušne mrvice, čili papričica (mljevene), kiselo vrhnje, majoneza, peršin (sjeckani), limun, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Jaja umutimo, sok od limuna iscijedimo, a sir mozzarella narežemo na kriške debljine jednog centimetra.
; U zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo majonezu, sjeckani peršin, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i umak stavimo na stranu. ; U posudu s brašnom dodamo mljevenu čili papričicu, posolimo i promiješamo. ; Umućena jaja također posolimo i promiješamo. ; Kriške sira uvaljamo u brašno, zatim u jaja, potom u krušne mrvice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću, do zlatno žute boje. ; Pržene kriške sira stavimo na kuhinjski papir da im upuje višak masnoće, potom ih rasporedimo na tanjure s umakom i poslužimo.; – Stvarno brzi, ukusni i jednostavni „pohanci“ od mozzarelle, s umakom sličnim tartaru ali ipak malo drugačijem. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pržena mozzarella s osvježavajućim umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženu mozzarellu s osvježavajućim umakom. – sir mozzarella, glatko brašno, jaje, krušne mrvice, čili papričica (mljevene), kiselo vrhnje, majoneza, peršin (sjeckani), limun, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Jaja umutimo, sok od limuna iscijedimo, a sir mozzarella narežemo na kriške debljine jednog centimetra.
; U zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo majonezu, sjeckani peršin, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i umak stavimo na stranu. ; U posudu s brašnom dodamo mljevenu čili papričicu, posolimo i promiješamo. ; Umućena jaja također posolimo i promiješamo. ; Kriške sira uvaljamo u brašno, zatim u jaja, potom u krušne mrvice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću, do zlatno žute boje. ; Pržene kriške sira stavimo na kuhinjski papir da im upuje višak masnoće, potom ih rasporedimo na tanjure s umakom i poslužimo.; -</div>
Pržena mozzarella s osvježavajućim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženu mozzarellu s osvježavajućim umakom.
Stvarno brzi, ukusni i jednostavni „pohanci“ od mozzarelle, s umakom sličnim tartaru ali ipak malo drugačijem. Dobar tek!
Pržena mozzarella s osvježavajućim umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženu mozzarellu s osvježavajućim umakom. - sir mozzarella, glatko brašno, jaje, krušne mrvice, čili papričica (mljevene), kiselo vrhnje, majoneza, peršin (sjeckani), limun, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Jaja umutimo, sok od limuna iscijedimo, a sir mozzarella narežemo na kriške debljine jednog centimetra.
; U zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo majonezu, sjeckani peršin, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i umak stavimo na stranu. ; U posudu s brašnom dodamo mljevenu čili papričicu, posolimo i promiješamo. ; Umućena jaja također posolimo i promiješamo. ; Kriške sira uvaljamo u brašno, zatim u jaja, potom u krušne mrvice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću, do zlatno žute boje. ; Pržene kriške sira stavimo na kuhinjski papir da im upuje višak masnoće, potom ih rasporedimo na tanjure s umakom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Jaja umutimo, sok od limuna iscijedimo, a sir mozzarella narežemo na kriške debljine jednog centimetra.
- U zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo majonezu, sjeckani peršin, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i umak stavimo na stranu.
- U posudu s brašnom dodamo mljevenu čili papričicu, posolimo i promiješamo.
- Umućena jaja također posolimo i promiješamo.
- Kriške sira uvaljamo u brašno, zatim u jaja, potom u krušne mrvice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću, do zlatno žute boje.
- Pržene kriške sira stavimo na kuhinjski papir da im upuje višak masnoće, potom ih rasporedimo na tanjure s umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|