- Slavko Večerić
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta. – pureća prsa, bjelanjak, škrobno brašno, jogurt, češnjak, vlasac (kosani), tabasco (umaka), šećer u prahu, sol i papar, Prvo za umak izmiješamo jogurt, protisnuti češnjak, kosani svježi vlasac, ljuti umak (tabasco), sol i vrlo malo bijelog papra. ; Pureća prsa operemo i narežemo na trakice. ; Bjelanjke izmiješamo sa škrobnim brašnom, 1 žličicom šećera, solju i bijelim paprom pa u to uvaljamo narezana pureća prsa. ; U woku ugrijemo ulje i u njemu hrustavo popržimo trakice puretine (trakice stavljamo jednu po jednu u vruće ulje i pazimo da se kod pečenja međusobno ne zalijepe). ; Pržene trakice vadimo na papir da upije masnoću i serviramo uz pripremljen umak.; – Wok u ovom receptu ima ulogu posude za duboko prženje. Fini komadići purećih prsa pripremljeni su u zanimljivoj hrskavoj korici od bjelanjka i škrobnog brašna. Ne žurite s prženjem, čekajte da se ulje u woku dobro zagrije! Tako će korica najbolje oviti pureće meso i ostaviti ga mekim i sočnim.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta. – pureća prsa, bjelanjak, škrobno brašno, jogurt, češnjak, vlasac (kosani), tabasco (umaka), šećer u prahu, sol i papar, Prvo za umak izmiješamo jogurt, protisnuti češnjak, kosani svježi vlasac, ljuti umak (tabasco), sol i vrlo malo bijelog papra. ; Pureća prsa operemo i narežemo na trakice. ; Bjelanjke izmiješamo sa škrobnim brašnom, 1 žličicom šećera, solju i bijelim paprom pa u to uvaljamo narezana pureća prsa. ; U woku ugrijemo ulje i u njemu hrustavo popržimo trakice puretine (trakice stavljamo jednu po jednu u vruće ulje i pazimo da se kod pečenja međusobno ne zalijepe). ; Pržene trakice vadimo na papir da upije masnoću i serviramo uz pripremljen umak.; -</div>
Pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta.
Wok u ovom receptu ima ulogu posude za duboko prženje. Fini komadići purećih prsa pripremljeni su u zanimljivoj hrskavoj korici od bjelanjka i škrobnog brašna. Ne žurite s prženjem, čekajte da se ulje u woku dobro zagrije! Tako će korica najbolje oviti pureće meso i ostaviti ga mekim i sočnim.
Pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta. - pureća prsa, bjelanjak, škrobno brašno, jogurt, češnjak, vlasac (kosani), tabasco (umaka), šećer u prahu, sol i papar, Prvo za umak izmiješamo jogurt, protisnuti češnjak, kosani svježi vlasac, ljuti umak (tabasco), sol i vrlo malo bijelog papra. ; Pureća prsa operemo i narežemo na trakice. ; Bjelanjke izmiješamo sa škrobnim brašnom, 1 žličicom šećera, solju i bijelim paprom pa u to uvaljamo narezana pureća prsa. ; U woku ugrijemo ulje i u njemu hrustavo popržimo trakice puretine (trakice stavljamo jednu po jednu u vruće ulje i pazimo da se kod pečenja međusobno ne zalijepe). ; Pržene trakice vadimo na papir da upije masnoću i serviramo uz pripremljen umak.; -
Upute po koracima:
- Prvo za umak izmiješamo jogurt, protisnuti češnjak, kosani svježi vlasac, ljuti umak (tabasco), sol i vrlo malo bijelog papra.
- Pureća prsa operemo i narežemo na trakice.
- Bjelanjke izmiješamo sa škrobnim brašnom, 1 žličicom šećera, solju i bijelim paprom pa u to uvaljamo narezana pureća prsa.
- U woku ugrijemo ulje i u njemu hrustavo popržimo trakice puretine (trakice stavljamo jednu po jednu u vruće ulje i pazimo da se kod pečenja međusobno ne zalijepe).
- Pržene trakice vadimo na papir da upije masnoću i serviramo uz pripremljen umak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 28 Rating: 4.68 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:20minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
puretina recepti s umakom od jogurta,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Cesarova salata od jaja, kruha i cikorije
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Bijele pečenice na bavarski način
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Kolač sa svježim kravljim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Frikadelu zupa - latvijska juha s mesnim okruglicama
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Juha s crnim vinom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Fažoli s pestom genovese
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)