- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pržene lignje
Saznajte kako pripremiti pržene lignje u našem video receptu.
Želite li potpun, zdrav i lagan obrok u kojem će uživati članovi brojne obitelji, samci, pa i vaši „fancy“ prijatelji, ovo je rješenje za sve probleme. Pržene lignje s malo krumpir salate i sve to još s malo peršina za aromu i boju zadovoljit će sve prohtjeve.
Pržene lignje - Saznajte kako pripremiti pržene lignje u našem video receptu. - lignje, brašno, kukuruzno brašno, ulje, sol, Prije svega lignje očistimo i operemo. Zatim tijela liganja narežemo na kolutiće, krakove prerežemo uzdužno, te narezane lignje osušimo kuhinjskom krpom. ; U zdjeli pomiješamo obično i kukuruzno brašno, u njega uvaljamo komadiće lignji, a višak brašna otresemo. Tako pripremljene lignje stavljamo pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno žute boje. ; Pržene lignje, pomoću grabilice s prorezima, izvadimo iz vrelog ulja i staviamo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja. ; Ocijeđene pržene lignje premjestimo u zasebnu zdjelu, začinimo ih solju i rasporedimo na tanjure. ; Uz njih poslužimo umak tartar i krišku limuna. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 1 kg
- brašno, 150 g
- kukuruzno brašno, 150 g
- ulje, 500 ml
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega lignje očistimo i operemo. Zatim tijela liganja narežemo na kolutiće, krakove prerežemo uzdužno, te narezane lignje osušimo kuhinjskom krpom.
- U zdjeli pomiješamo obično i kukuruzno brašno, u njega uvaljamo komadiće lignji, a višak brašna otresemo. Tako pripremljene lignje stavljamo pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno žute boje.
- Pržene lignje, pomoću grabilice s prorezima, izvadimo iz vrelog ulja i staviamo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja.
- Ocijeđene pržene lignje premjestimo u zasebnu zdjelu, začinimo ih solju i rasporedimo na tanjure.
- Uz njih poslužimo umak tartar i krišku limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |