- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Prženi krumpir s lukom i češnjakom na lyonski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženi krumpir s lukom i češnjakom na lyonski način.
Upute po koracima:
- Mladi krumpir ogulimo i operemo. Luk očistimo i narežemo na kolutove. U zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i dodamo kolutove luka te popržimo sa svih strana
- Za to vrijeme oguljeni krumpir narežemo na ploške debljine 5mm. Za to vrijeme omekšali luk izvadimo na stranu. Tavu vratimo iznad vatre te dodamo preostali maslac.
- Preko maslaca rasporedimo preostali krumpir koji pržimo na srednje jakoj vatri cesto okrećući. Nakon 20 minuta preko krumpira protisnemo režnjeve češnjaka.
- Sve zajedno malo izmiješamo i čim češnjak počne puštati miris preko krumpira dodamo kolutove luka, svježe sjeckani peršini još jednom sve zajedno izmiješamo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |