- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Prženi ražnjići sa sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene ražnjiće sa sirom.
Neobični ražnjići od ementalera, mesnog sira i maslina koji se ne peku na grilu, već umoče u posebno tijesto i prže u dubokom ulju. Mljac!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mesni sir, 200 g
- sir ementaler, 200 g
- masline, 20 zelenih
- glatko brašno, 120 g
- kukuruzna krupica, 100 g
- prašak za pecivo, 2-3 vrećice
- čili papričica, 1 žličica mljevene
- šećer, 1 žlica
- jaja, 3
- mlijeko, 250 ml
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mesni sir i ementaler narežemo na kockice veličine 1,5 cm, a jaja razbijemo.
- U zdjelu s jajima ulijemo mlijeko i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Zatim postupno i stalno miješajući, dodajemo kukuruznu krupicu, brašno, mljevenu čili papričicu, prašak za pecivo, šećer, posolimo te miješamo dalje dok ne nestanu grudice i smjesa postane polurijetka.
- Na drvene štapiće nabodemo masline, zatim kockice ementalera i na kraju kockice mesnog sira.
- Tako pripremljene ražnjiće umočimo u pripremljenu smjesu i stavimo pržiti u duboko ulje.
- Nakon 30-ak sekundi ražnjiće izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |