Prženi riblji prutići s koktel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene riblje prutiće s koktel umakom. – bijela riba (čvrste, u filetima), glatko brašno, peršin, pasirana rajčica, kečap, hren, worchester umak, tabasco ((umak)), češnjak, sol, bijeli papar, Riblje filete narežemo na prutiće, listiće peršina natrgamo, a češnjak nasjeckamo. ; U zdjelicu ulijemo pasiranu rajčicu, kečap, worcestershire umak, tabasco, dodamo hren, sjeckani češnjak, začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i stavimo na stranu. ; Zatim u vruću masnoću dodamo listiće peršina i pržimo ih dok ne postanu hrskavi. ; Nakon 1-2 minute pržene listiće peršina izvadimo, ocijedimo i stavimo na kuhinjski papir da upije masnoću. ; Potom malo posolimo brašno i promiješamo ga te u njega uvaljamo prutiće fileta. ; Višak brašna otresemo i riblje prutiće stavimo u vruću masnoću i pržimo ih do zlatno-žute boje. ; Nakon 1-2 minute prženja, riblje prutiće izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Na tanjure rasporedimo prutiće, posipamo ih prženim listićima peršina i poslužimo s pripremljenim koktel umakom.
; – Worcestershire umak se priprema od octa, šećera, melase, inćuna, tamarinda, soli, ljutike, češnjaka i začina, i neizostavni je sastojak koktel umaka, koji ovom jelu daje poseban „štih“. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Prženi riblji prutići s koktel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene riblje prutiće s koktel umakom. – bijela riba (čvrste, u filetima), glatko brašno, peršin, pasirana rajčica, kečap, hren, worchester umak, tabasco ((umak)), češnjak, sol, bijeli papar, Riblje filete narežemo na prutiće, listiće peršina natrgamo, a češnjak nasjeckamo. ; U zdjelicu ulijemo pasiranu rajčicu, kečap, worcestershire umak, tabasco, dodamo hren, sjeckani češnjak, začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i stavimo na stranu. ; Zatim u vruću masnoću dodamo listiće peršina i pržimo ih dok ne postanu hrskavi. ; Nakon 1-2 minute pržene listiće peršina izvadimo, ocijedimo i stavimo na kuhinjski papir da upije masnoću. ; Potom malo posolimo brašno i promiješamo ga te u njega uvaljamo prutiće fileta. ; Višak brašna otresemo i riblje prutiće stavimo u vruću masnoću i pržimo ih do zlatno-žute boje. ; Nakon 1-2 minute prženja, riblje prutiće izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Na tanjure rasporedimo prutiće, posipamo ih prženim listićima peršina i poslužimo s pripremljenim koktel umakom.
; -</div>
Prženi riblji prutići s koktel umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene riblje prutiće s koktel umakom.
Worcestershire umak se priprema od octa, šećera, melase, inćuna, tamarinda, soli, ljutike, češnjaka i začina, i neizostavni je sastojak koktel umaka, koji ovom jelu daje poseban „štih“. Dobar tek!
Prženi riblji prutići s koktel umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene riblje prutiće s koktel umakom. - bijela riba (čvrste, u filetima), glatko brašno, peršin, pasirana rajčica, kečap, hren, worchester umak, tabasco ((umak)), češnjak, sol, bijeli papar, Riblje filete narežemo na prutiće, listiće peršina natrgamo, a češnjak nasjeckamo. ; U zdjelicu ulijemo pasiranu rajčicu, kečap, worcestershire umak, tabasco, dodamo hren, sjeckani češnjak, začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i stavimo na stranu. ; Zatim u vruću masnoću dodamo listiće peršina i pržimo ih dok ne postanu hrskavi. ; Nakon 1-2 minute pržene listiće peršina izvadimo, ocijedimo i stavimo na kuhinjski papir da upije masnoću. ; Potom malo posolimo brašno i promiješamo ga te u njega uvaljamo prutiće fileta. ; Višak brašna otresemo i riblje prutiće stavimo u vruću masnoću i pržimo ih do zlatno-žute boje. ; Nakon 1-2 minute prženja, riblje prutiće izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Na tanjure rasporedimo prutiće, posipamo ih prženim listićima peršina i poslužimo s pripremljenim koktel umakom.
; -