Prženi riblji prutići s koktel umakom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Prženi riblji prutići s koktel umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene riblje prutiće s koktel umakom.

Worcestershire umak se priprema od octa, šećera, melase, inćuna, tamarinda, soli, ljutike, češnjaka i začina, i neizostavni je sastojak koktel umaka, koji ovom jelu daje poseban „štih“. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Riblje filete narežemo na prutiće, listiće peršina natrgamo, a češnjak nasjeckamo.
  2. U zdjelicu ulijemo pasiranu rajčicu, kečap, worcestershire umak, tabasco, dodamo hren, sjeckani češnjak, začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i stavimo na stranu.
  3. Zatim u vruću masnoću dodamo listiće peršina i pržimo ih dok ne postanu hrskavi.
  4. Nakon 1-2 minute pržene listiće peršina izvadimo, ocijedimo i stavimo na kuhinjski papir da upije masnoću.
  5. Potom malo posolimo brašno i promiješamo ga te u njega uvaljamo prutiće fileta.
  6. Višak brašna otresemo i riblje prutiće stavimo u vruću masnoću i pržimo ih do zlatno-žute boje.
  7. Nakon 1-2 minute prženja, riblje prutiće izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  8. Na tanjure rasporedimo prutiće, posipamo ih prženim listićima peršina i poslužimo s pripremljenim koktel umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 53
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: