- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Prženi sendviči od patlidžana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženi sendviči od patlidžana.
Svježe patlidžane čuvajte u hladnjaku, u odjeljku za povrće, u plastičnoj vrećici do 5 dana i podalje od jabuka, koje proizvode etilen i time utječu na brže starenje patlidžana ili ih pripremite na ovaj način čim prije.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 2
- sir mozzarella, 200 g
- salama, 100 g
- brašno, 80 g
- jaja, 2-3
- krušne mrvice, 80 g
- bosiljak, 20 listova svježeg
- ulje za prženje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Patlidžane očistimo i operemo te poprečno narežemo na ploške debljine jednog centimetra, stavimo ih u zdjelu, prelijemo limunovim sokom i ostavimo da odstoje 20-ak minuta, mozzarellu narežemo na kriške, a jaja umutimo.
- Zatim ploške patlidžana ocijedimo i osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno, u umućena jaja, u krušne mrvice i stavimo ih pržiti u duboko ulje, do zlatno-smeđe boje.
- Pržene ploške patlidžana izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
- Zatim na tanjure stavimo po jednu plošku patlidžana, preko nje stavimo po 2-3 kriške mozzarelle, 2-3 kriške salame, 2-3 listića bosiljka, prekrijemo drugom ploškom patlidžana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |