- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pšenični gris s kompotom od sušenog voća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pšenični gris s kompotom od sušenog voća.
UPOZORENJE: ovaj gris je ukusan!!! Ako se na spomen riječi gris naježite sjetivši se one bezukusne bijele kaše koju ste možda morali jesti u školi ili vrtiću, nemojte odustati od priprave ovog slasnog deserta. Jer on nema nikakve veze s prije spomenutim "kulinarskim uratkom". Ovaj desert je kremast, slastan, aromatičan, prepun okusa i vrijedan svog truda potrebnog da bi se pripremio.
Pšenični gris s kompotom od sušenog voća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pšenični gris s kompotom od sušenog voća. - gris, suho voće (miješanog), grožðice, mlijeko, jaje, maslac, šećer, vanilin šećer, vinjak, sol, sirup od borovnice, Grožđice i sušeno voće odvojeno namočimo u mlaku vodu i pustimo oko 2 sata da omekša.; Stavimo mlijeko da zavrije i zatim uz stalno miješanje dodajemo gris. Začinimo solju i miješajući kuhamo na laganoj vatri otprilike 8 minuta. ; U posebnoj zdjelici pomiješamo žumanjke, maslac, šećer i ocijeđene grožđice te umiješamo u gris. ; Bjelanjke istučemo u tvrdi snijeg i također umiješamo u gris koji prelijemo u posudice koje smo prethodno namočili u hladnu vodu.; U tavicu stavimo sok od jabuke da zavrije, dodamo vanilin šećer, ocijeđeno suho voće i kuhamo 20 minuta. Po želji začinimo šećerom i vinjakom. ; Gris istresemo na plitke tanjure i preko njega prelijemo umak od suhog voća. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- gris, 100 g
- suho voće, 100 g miješanog
- grožđice, 2 žlice
- mlijeko, 500 ml
- jaja, 2
- maslac, 50 g
- šećer, 3 žlice
- vanilin šećer, 1 vrećica
- vinjak, 40 ml
- sol, 1 prstohvat
- sirup od borovnice, 100 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Grožđice i sušeno voće odvojeno namočimo u mlaku vodu i pustimo oko 2 sata da omekša.
- Stavimo mlijeko da zavrije i zatim uz stalno miješanje dodajemo gris. Začinimo solju i miješajući kuhamo na laganoj vatri otprilike 8 minuta.
- U posebnoj zdjelici pomiješamo žumanjke, maslac, šećer i ocijeđene grožđice te umiješamo u gris.
- Bjelanjke istučemo u tvrdi snijeg i također umiješamo u gris koji prelijemo u posudice koje smo prethodno namočili u hladnu vodu.
- U tavicu stavimo sok od jabuke da zavrije, dodamo vanilin šećer, ocijeđeno suho voće i kuhamo 20 minuta. Po želji začinimo šećerom i vinjakom.
- Gris istresemo na plitke tanjure i preko njega prelijemo umak od suhog voća.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |