- Almo Čatlak
- 180 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Puding od banana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od banana.
Ako ste pročitavši naslov zamislili puding iz vrećice, jako ste daleko od istine. U engleskom riječ “pudding“ ima dva značenja: puding kao desertna krema, ali i desert koji se peče u pećnici. Mi Vam ovaj put predlažemo pečeni puding od banana, pravi kolač za ovo proljetno vrijeme.
Puding od banana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od banana. - banana, jaje, šećer u prahu, maslac, šećer, sok od limuna, sok od banana, marsala, kokosovo brašno, škrobno brašno, javorov sirup, U zdjelu odvojimo bjelanjke od žutanjaka, te od njih ručnim mikserom istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodajemo žlicu šećera u prahu). ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i žutanjke, te sve zajedno ručnim mikserom izmiksamo u pjenastu kremu. ; U multipraktik stavimo oguljene banane, ulijemo sok od limuna, sok od banana, marsalu i miksamo. ; Na kraju umiješamo kokosovo brašno i škrobno brašno te dobivenu smjesu prelijemo preko smjese od žutanjaka i izmiješamo kuhačom ili lopaticom. ; Zatim u smjesu nježno umiješamo snijeg od bjelanjka i sve zajedno premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici jedan sat. ; Gotov puding iz vatrostalne posude preokrenemo na ravan tanjur, ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu, te ga stavimo u hladnjak na dva do tri sata. ; Spreman puding, narežemo na dva centimetra debele kriške i poslužimo s javorovim sirupom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- banana, 4
- jaja, 3
- šećer u prahu, 1 žlica
- maslac, 100 g
- šećer, 80 g
- sok od limuna, 20 ml
- sok od banana, 400 ml
- marsala, 30 ml
- kokosovo brašno, 200 ml
- škrobno brašno, 1 žlica
- javorov sirup
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu odvojimo bjelanjke od žutanjaka, te od njih ručnim mikserom istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodajemo žlicu šećera u prahu).
- U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i žutanjke, te sve zajedno ručnim mikserom izmiksamo u pjenastu kremu.
- U multipraktik stavimo oguljene banane, ulijemo sok od limuna, sok od banana, marsalu i miksamo.
- Na kraju umiješamo kokosovo brašno i škrobno brašno te dobivenu smjesu prelijemo preko smjese od žutanjaka i izmiješamo kuhačom ili lopaticom.
- Zatim u smjesu nježno umiješamo snijeg od bjelanjka i sve zajedno premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici jedan sat.
- Gotov puding iz vatrostalne posude preokrenemo na ravan tanjur, ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu, te ga stavimo u hladnjak na dva do tri sata.
- Spreman puding, narežemo na dva centimetra debele kriške i poslužimo s javorovim sirupom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:180minuta |