Puding od riže s kandiranim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od riže s kandiranim voćem. – riža ((arborio)), mlijeko, vanilin šećer, šećer, grožđice (sultanskih), kandirano voće, sol, maslac, jaje, rum, krušne mrvice, U lonac s vrelim mlijekom dodamo rižu, šećer i vanilin šećer, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo polovicu maslaca, sušene grožđice i kandirano voće te kuhamo dalje povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta lonac s rižom i mlijekom maknemo s vatre i pričekamo da se ohladi ispod 50°C, a za to vrijeme kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo krušnim mrvicama. ; Potom u rižu i mlijeko dodamo dva jaja i dva žumanjka, ulijemo rum i dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 30-ak minuta. ; Gotov puding ostavimo da se malo ohladi, izvadimo ga iz kalupa, narežemo na kriške i poslužimo.; – Riža se u prehrani koristi više od 5000 g, potječe iz Kine i Indije, dijetalna je namirnica, lako probavljiva, bogat je izvor ugljikohidrata i ne sadrži gluten, a ako ju pripremite u ovakvom divnom i finom pudingu, smatrat ćete da ima i nadnaravna svojstva.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Puding od riže s kandiranim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od riže s kandiranim voćem. – riža ((arborio)), mlijeko, vanilin šećer, šećer, grožðice (sultanskih), kandirano voće, sol, maslac, jaje, rum, krušne mrvice, U lonac s vrelim mlijekom dodamo rižu, šećer i vanilin šećer, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo polovicu maslaca, sušene grožđice i kandirano voće te kuhamo dalje povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta lonac s rižom i mlijekom maknemo s vatre i pričekamo da se ohladi ispod 50°C, a za to vrijeme kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo krušnim mrvicama. ; Potom u rižu i mlijeko dodamo dva jaja i dva žumanjka, ulijemo rum i dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 30-ak minuta. ; Gotov puding ostavimo da se malo ohladi, izvadimo ga iz kalupa, narežemo na kriške i poslužimo.; -</div>
Puding od riže s kandiranim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od riže s kandiranim voćem.
Riža se u prehrani koristi više od 5000 g, potječe iz Kine i Indije, dijetalna je namirnica, lako probavljiva, bogat je izvor ugljikohidrata i ne sadrži gluten, a ako ju pripremite u ovakvom divnom i finom pudingu, smatrat ćete da ima i nadnaravna svojstva.
Puding od riže s kandiranim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od riže s kandiranim voćem. - riža ((arborio)), mlijeko, vanilin šećer, šećer, grožðice (sultanskih), kandirano voće, sol, maslac, jaje, rum, krušne mrvice, U lonac s vrelim mlijekom dodamo rižu, šećer i vanilin šećer, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim dodamo polovicu maslaca, sušene grožđice i kandirano voće te kuhamo dalje povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta lonac s rižom i mlijekom maknemo s vatre i pričekamo da se ohladi ispod 50°C, a za to vrijeme kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo krušnim mrvicama. ; Potom u rižu i mlijeko dodamo dva jaja i dva žumanjka, ulijemo rum i dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 30-ak minuta. ; Gotov puding ostavimo da se malo ohladi, izvadimo ga iz kalupa, narežemo na kriške i poslužimo.; -
U lonac s vrelim mlijekom dodamo rižu, šećer i vanilin šećer, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
Zatim dodamo polovicu maslaca, sušene grožđice i kandirano voće te kuhamo dalje povremeno miješajući.
Nakon 10-ak minuta lonac s rižom i mlijekom maknemo s vatre i pričekamo da se ohladi ispod 50°C, a za to vrijeme kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo krušnim mrvicama.
Potom u rižu i mlijeko dodamo dva jaja i dva žumanjka, ulijemo rum i dobro izmiješamo.
Dobivenu smjesu premjestimo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 30-ak minuta.
Gotov puding ostavimo da se malo ohladi, izvadimo ga iz kalupa, narežemo na kriške i poslužimo.