- Almo Čatlak
- 70 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Puding od riže s kandiranim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od riže s kandiranim voćem.
Riža se u prehrani koristi više od 5000 g, potječe iz Kine i Indije, dijetalna je namirnica, lako probavljiva, bogat je izvor ugljikohidrata i ne sadrži gluten, a ako ju pripremite u ovakvom divnom i finom pudingu, smatrat ćete da ima i nadnaravna svojstva.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 160 g (arborio)
- mlijeko, 1 l
- vanilin šećer, 12 g
- šećer, 100 g
- grožđice, 80 g sultanskih
- kandirano voće, 50 g
- sol, 1 prstohvat
- maslac, 20 g
- jaja, 4
- rum, 30 ml
- krušne mrvice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelim mlijekom dodamo rižu, šećer i vanilin šećer, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Zatim dodamo polovicu maslaca, sušene grožđice i kandirano voće te kuhamo dalje povremeno miješajući.
- Nakon 10-ak minuta lonac s rižom i mlijekom maknemo s vatre i pričekamo da se ohladi ispod 50°C, a za to vrijeme kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo krušnim mrvicama.
- Potom u rižu i mlijeko dodamo dva jaja i dva žumanjka, ulijemo rum i dobro izmiješamo.
- Dobivenu smjesu premjestimo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 30-ak minuta.
- Gotov puding ostavimo da se malo ohladi, izvadimo ga iz kalupa, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |