- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Punjena bundeva na meksički način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjenu bundevu na meksički način.
Ovo tradicionalno meksičko jelo vjerojatno je najbolje, najveće i najizdašnije glavno jelo od bundeve koje možete pripremiti za Noć vještica. Nadjev od mljevenog mesa neće se stvrdnuti, već će ostati zrnast i sočan, pa ćete se kod serviranja morati poslužiti i žlicom - no baš zbog toga jelo je puno ukusnije. Ne zaboravite pojesti i unutrašnjost pečene bundeve!
Punjena bundeva na meksički način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjenu bundevu na meksički način. - bundeva ((Hokkaido)), mljevena junetina, luk, češnjak, čili papričica (mljevene), temeljac povrtne juhe, sjeckana rajčica, kukuruz (mladog), paprika (crvena), masline (zelenih), riža (dugog zrna), mileram, ovčji sir, ulje, sol i papar, Rižu skuhamo po uputama na pakiranju, ocijedimo je i stavimo na stranu. ; Bundevi odrežemo vrh (poklopac s peteljkom), tako da je otvor dovoljno širok da je možemo očistiti od koštica, mekanog dijela i vlakana (poklopac ne bacamo). Zatim je posolimo iznutra i stavimo na stranu. ; U tavi, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo iskoštene i na kockice narezane zelene masline, mljevenu čili papriku, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo mljeveno meso, sol i papar. Sve zajedno pržimo, stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac, dodamo sjeckanu rajčicu, mladi kukuruz, mileram, kuhanu rižu, crvenu papriku i ovčji sir narezane na kockice. Sve zajedno, začinimo solju i paprom, nježno izmiješamo i premjestimo u bundevu. ; Nadjevenu bundevu položimo na lim za pečenje, prekrijemo alu folijom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 45-60 minuta odnosno, dok meso bundeve ne omekša. ; 15-ak minuta prije kraja pečenja maknemo alu foliju i bundevu poklopimo odrezanim vrhom s peteljkom, te pečemo dalje.; Gotovo jelo poslužimo zajedno s bundevom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bundeva, 1,5 kg (Hokkaido)
- mljevena junetina, 300 g
- luk, 2
- češnjak, 2 češnja
- čili papričica, 1/2 žličice mljevene
- povrtni temeljac, 200 ml
- rajčica, 200 g sjeckana
- kukuruz, 200 g mladog
- paprika, 1 crvena
- masline, 10 zelenih
- riža, 100 g dugog zrna
- mileram, 100 g
- ovčji sir, 100 g
- ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rižu skuhamo po uputama na pakiranju, ocijedimo je i stavimo na stranu.
- Bundevi odrežemo vrh (poklopac s peteljkom), tako da je otvor dovoljno širok da je možemo očistiti od koštica, mekanog dijela i vlakana (poklopac ne bacamo). Zatim je posolimo iznutra i stavimo na stranu.
- U tavi, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo iskoštene i na kockice narezane zelene masline, mljevenu čili papriku, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo mljeveno meso, sol i papar. Sve zajedno pržimo, stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto.
- Zatim ulijemo povrtni temeljac, dodamo sjeckanu rajčicu, mladi kukuruz, mileram, kuhanu rižu, crvenu papriku i ovčji sir narezane na kockice. Sve zajedno, začinimo solju i paprom, nježno izmiješamo i premjestimo u bundevu.
- Nadjevenu bundevu položimo na lim za pečenje, prekrijemo alu folijom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 45-60 minuta odnosno, dok meso bundeve ne omekša.
- 15-ak minuta prije kraja pečenja maknemo alu foliju i bundevu poklopimo odrezanim vrhom s peteljkom, te pečemo dalje.
- Gotovo jelo poslužimo zajedno s bundevom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |