- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Punjena hobotnica
Saznajte kako pripremiti punjenu hobotnicu u našem video receptu.
U ovom neobičnom receptu ne punimo glavu hobotnice, veće njene krakove. Oni u sredini imaju mali kanal kojeg je prije punjenja potrebno proširiti drškom dugačke kuhače. Hobotnicu punimo peršinom, češnjakom i sirom koji je dovoljno slan da ju ne moramo dodatno soliti. Za ovaj recept važno je upotrijebiti veliku hobotnicu tešku najmanje 2 kg, jer male krakove je gotovo nemoguće puniti.
Punjena hobotnica - Saznajte kako pripremiti punjenu hobotnicu u našem video receptu. - hobotnica (velika, minimalno 2 kg), paški sir, peršin (sjeckanog), češnjak, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Smrznutu hobotnicu otopimo te joj odrežemo krakove što bliže glavi. ; Glavu narežemo na manje komadiće i prebacimo u nauljenu vatrostalnu posudu. ; Na dijelu kraka koji je bio do glave pronađemo rupicu pa uz pomoć drške kuhače proširimo kanal koji ide cijelim krakom te u njega guramo smjesu nasjeckanog peršina, češnjaka i paškog sira. Kad smo krak napunili zatvorimo kraj čačkalicom ili zavežemo špagom. ; Kad smo napunili svih osam krakova poslažemo ih na komadiće od glave hobotnice, ostatak peršina i češnjaka sve zajedno zalijemo maslinovim uljem i vinom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C po prilici 45 minuta. ; Hobotnicu ne solimo jer je sir dovoljno slan.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hobotnica, 1 velika, minimalno 2 kg
- paški sir, 300 g
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- češnjak, 4 češnja
- bijelo vino, 100 ml
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Smrznutu hobotnicu otopimo te joj odrežemo krakove što bliže glavi.
- Glavu narežemo na manje komadiće i prebacimo u nauljenu vatrostalnu posudu.
- Na dijelu kraka koji je bio do glave pronađemo rupicu pa uz pomoć drške kuhače proširimo kanal koji ide cijelim krakom te u njega guramo smjesu nasjeckanog peršina, češnjaka i paškog sira. Kad smo krak napunili zatvorimo kraj čačkalicom ili zavežemo špagom.
- Kad smo napunili svih osam krakova poslažemo ih na komadiće od glave hobotnice, ostatak peršina i češnjaka sve zajedno zalijemo maslinovim uljem i vinom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C po prilici 45 minuta.
- Hobotnicu ne solimo jer je sir dovoljno slan.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |