- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Punjena paprika
Saznajte kako pripremiti punjene paprike u našem video receptu.
Punjena paprika danas je već tradicionalno hrvatsko jelo, iako ga možemo naći i kod mnogih naših susjeda: npr. Mađari kuhaju "Toltött paprika" (vjerojatno malo pikantnije jelo), a nešto udaljeniji Rumunji "Ardei umpluþi". S druge strane, tu je i dalmatinska verzija, nešto rjeđeg umaka i sa dodatkom pancete. Na kraju krajeva, kakve god punjene paprike radili, najbolje će uz njih pasati topli pire krumpir.
Punjena paprika - Saznajte kako pripremiti punjene paprike u našem video receptu. - paprika (velike, svježe), mljeveno meso (miješanog), riža, jaje, luk, češnjak, peršin (sjeckani), pasirana rajčica, lovorov list, šećer, sol i papar, Paprike operemo i malim nožićem izrežemo peteljku zajedno s košticama tako da ostane što manji otvor da kod kuhanja smjesa od mesa ne izlazi iz paprika. ; U zdjeli dobro pomiješamo mljeveno meso s jajetom, ispranom rižom, sjeckanim lukom, češnjakom, peršinom, začinimo solju i paprom, pa pripremljenom smjesom punimo očišćene paprike. ; Na maslinovom ulju popržimo dvije žlice oštrog brašna do svjetlo smeđe boje, dodamo pasiranu rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list i ostavimo da provrije. ; Zatim dodamo punjenu papriku poklopimo i kuhamo na laganoj vatri oko 45 minuta. Po potrebi podlijevamo vodom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- paprika, 4 velike, svježe
- mljeveno meso, 500 g miješanog
- riža, 1 žlica
- jaje, 1
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- pasirana rajčica, 700 ml
- lovorov list, 1
- šećer
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Paprike operemo i malim nožićem izrežemo peteljku zajedno s košticama tako da ostane što manji otvor da kod kuhanja smjesa od mesa ne izlazi iz paprika.
- U zdjeli dobro pomiješamo mljeveno meso s jajetom, ispranom rižom, sjeckanim lukom, češnjakom, peršinom, začinimo solju i paprom, pa pripremljenom smjesom punimo očišćene paprike.
- Na maslinovom ulju popržimo dvije žlice oštrog brašna do svjetlo smeđe boje, dodamo pasiranu rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list i ostavimo da provrije.
- Zatim dodamo punjenu papriku poklopimo i kuhamo na laganoj vatri oko 45 minuta. Po potrebi podlijevamo vodom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |