Punjena patka

  • 230 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Punjena patka
Saznajte kako pripremiti punjenu patku u našem video receptu.

Punjena patka. Hm, što još dodati? Svi znamo kako se uživa u ovoj poznatoj deliciji. No nakon što pogledate naš prijedlog za pripremu nadjeva ovog poznatog specijaliteta, više ništa neće biti isto.

Punjena patka - Saznajte kako pripremiti punjenu patku u našem video receptu. - patka ((po prilici 3 kg)), pačja jetra, pročišćeni maslac, ljutika, šampinjoni, mljevena junetina ((od vrata)), suhe šlive, konjak, slanina (dimljene), jaje, kesten (očišćenih), svinjska mast, sol i papar, Pačja jetra očistimo od žilica, te ih kratko (2-3 minute) pržimo u tavi na pročišćenom maslacu, a potom ih izvadimo na stranu i nasjeckamo. ; U tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckanu ljutiku, šampinjone narezane na listiće, mljeveno meso, suhe šljive narezane na trakice, te miješajući pržimo 10-ak minuta i stavimo na stranu da se malo ohladi. ; U zdjelu s ohlađenom mesnom smjesom dodamo umućeno jaje, sjeckanu slaninu, kuhane kestene narezane na četvrtine, ulijemo konjak, te sve zajedno nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Patku izvana i iznutra začinimo solju i paprom, nadjenemo je pripremljenom smjesom, te zatvorimo otvor da tijekom pečenja ne izlazi nadjev. ; Ovako pripremljenu patku kratko popržimo sa svih strana na svinjskoj masti, premjestimo je u lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 120°C, po prilici 3 sata (za svaki kg po jedan sat). Za ljepšu boju i hrskavu koricu, 10 minuta prije kraja možemo podići temperaturu na 180°C. ; Na kraju, dio umaka od pečenja prelijemo u tavu iznad vatre, po želji začinimo i zgusnemo, te poslužimo uz patku.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pačja jetra očistimo od žilica, te ih kratko (2-3 minute) pržimo u tavi na pročišćenom maslacu, a potom ih izvadimo na stranu i nasjeckamo.
  2. U tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckanu ljutiku, šampinjone narezane na listiće, mljeveno meso, suhe šljive narezane na trakice, te miješajući pržimo 10-ak minuta i stavimo na stranu da se malo ohladi.
  3. U zdjelu s ohlađenom mesnom smjesom dodamo umućeno jaje, sjeckanu slaninu, kuhane kestene narezane na četvrtine, ulijemo konjak, te sve zajedno nježno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  4. Patku izvana i iznutra začinimo solju i paprom, nadjenemo je pripremljenom smjesom, te zatvorimo otvor da tijekom pečenja ne izlazi nadjev.
  5. Ovako pripremljenu patku kratko popržimo sa svih strana na svinjskoj masti, premjestimo je u lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 120°C, po prilici 3 sata (za svaki kg po jedan sat). Za ljepšu boju i hrskavu koricu, 10 minuta prije kraja možemo podići temperaturu na 180°C.
  6. Na kraju, dio umaka od pečenja prelijemo u tavu iznad vatre, po želji začinimo i zgusnemo, te poslužimo uz patku.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 30
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:230minuta

Najnovije zanimljivosti: