- Almo Čatlak
- 100 min
- 2 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Punjena srca od tjestenine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjena srca od domaće tjestenine.
Kaže se da ljubav prolazi kroz trbuh, a punjena srca su pravi dokaz za to. Pripremite ih s ljubavlju voljenoj osobi i budite sigurni da nagrada slijedi.
Punjena srca od tjestenine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjena srca od domaće tjestenine. - oštro brašno, jaje, sušene rajčice (iz staklenke), masline (crnih), parmezan (naribanog), pinjoli (prženih), krem sir (svježeg), bosiljak (sušenog), maslac, origano, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), muškatni oraščić, sol i papar, U zdjelu s prosijanim brašnom dodamo žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića, umućena jaja, žlicu maslinovog ulja, izmiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i rukama mijesimo tijesto po prilici 10-ak minuta. ; Zatim od tijesta oblikujemo kuglu premjestimo u zdjelu, poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim krem sirom dodamo manji dio sjeckanih sušenih rajčica, polovicu prženih pinjola, naribani sir parmezan, sušeni bosiljak i sve zajedno izmiješamo žlicom. ; Odstajalo tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra i oblikujemo pravokutnik. ; Zatim na jednu polovicu tijesta stavljamo nadjeve od sira u razmaku od nekoliko centimetara. ; Tijesto premažemo vodom između nadjeva, nenadjevenu polovicu tijesta preklopimo preko nadjevene, prstima utisnemo tijesto između nadjeva i modelom u obliku srca istisnemo nadjevena srca od tijesta, te stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu 12-14 minuta. ; Za to vrijeme u tavu na ugrijani maslac dodamo preostalu sušenu rajčicu, pinjole, masline i pržimo 3-4 minute na laganoj vatri. ; Kuhana srca od tijesta stavimo na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- oštro brašno, 300 g
- jaja, 3
- sušene rajčice, 50 g iz staklenke
- masline, 10 iskoštenih crnih
- parmezan, 80 g naribanog
- pinjoli, 20 g prženih
- krem sir, 150 g svježeg
- bosiljak, 1/2 žlice sušenog
- maslac, 40 g
- origano, 1 žličica
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- muškatni oraščić
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s prosijanim brašnom dodamo žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića, umućena jaja, žlicu maslinovog ulja, izmiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i rukama mijesimo tijesto po prilici 10-ak minuta.
- Zatim od tijesta oblikujemo kuglu premjestimo u zdjelu, poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat.
- Za to vrijeme u zdjelu sa svježim krem sirom dodamo manji dio sjeckanih sušenih rajčica, polovicu prženih pinjola, naribani sir parmezan, sušeni bosiljak i sve zajedno izmiješamo žlicom.
- Odstajalo tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra i oblikujemo pravokutnik.
- Zatim na jednu polovicu tijesta stavljamo nadjeve od sira u razmaku od nekoliko centimetara.
- Tijesto premažemo vodom između nadjeva, nenadjevenu polovicu tijesta preklopimo preko nadjevene, prstima utisnemo tijesto između nadjeva i modelom u obliku srca istisnemo nadjevena srca od tijesta, te stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu 12-14 minuta.
- Za to vrijeme u tavu na ugrijani maslac dodamo preostalu sušenu rajčicu, pinjole, masline i pržimo 3-4 minute na laganoj vatri.
- Kuhana srca od tijesta stavimo na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |