Punjena teleća prsa

 • 120 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Punjena teleća prsa
Saznajte kako pripremiti punjena teleća prsa u našem video receptu.

Jedan naš čovjek koji živi u Denveru smatra da treba živjeti svaki dan kao da je Božić. Pa ipak...za njega ništa od teletine jer u SAD nema teletine niti za blagdane. Zato budite sretni što živite ovdje! A ako vam se ne da čekati blagdane, izaberite neku drugu priliku da biste pripremili ovo izuzetno jelo.

Punjena teleća prsa - Saznajte kako pripremiti punjena teleća prsa u našem video receptu. - teletina (prsa), bukovače, žemlja, mlijeko, luk, peršin, maslac, krušne mrvice, jaja, bijelo vino, muškatni oraščić, majčina dušica, ulje, sol i papar, Luk i gljive narežemo na kockice te pirjamo na zagrijanom maslacu po prilici 5 minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će gljive ispustiti.; Za to vrijeme telećim prsima odvojimo kosti i suvišnu masnoću pa u mesu zarežemo džep. (Ovako pripremljeno meso možemo naručiti kod mesara). ; U zdjelu sa žemljama narezanim na kockice, dodamo jaja, timijan, naribani muškatni oraščić, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, prelijemo toplim mlijekom, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. Zatim dodamo pirjane gljive i luk, krušne mrvice i dobro promiješamo. ; Tako pripremljenom smjesom nadjenemo prsa, čačkalicama ili kuharskim koncem pričvrstimo otvor, položimo u posudu za pečenje, začinimo solju i paprom, prelijemo vrelim uljem, te dolijemo malo vode. ; Nadjevena prsa prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180 °C, na srednju razinu, po prilici 1 sat. ; Zatim uklonimo aluminijsku foliju, podlijemo bijelim vinom i pečemo još 30-ak minuta. ; Pečena teleća prsa izvadimo na radnu površinu narežemo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Luk i gljive narežemo na kockice te pirjamo na zagrijanom maslacu po prilici 5 minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će gljive ispustiti.
 2. Za to vrijeme telećim prsima odvojimo kosti i suvišnu masnoću pa u mesu zarežemo džep. (Ovako pripremljeno meso možemo naručiti kod mesara).
 3. U zdjelu sa žemljama narezanim na kockice, dodamo jaja, timijan, naribani muškatni oraščić, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, prelijemo toplim mlijekom, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. Zatim dodamo pirjane gljive i luk, krušne mrvice i dobro promiješamo.
 4. Tako pripremljenom smjesom nadjenemo prsa, čačkalicama ili kuharskim koncem pričvrstimo otvor, položimo u posudu za pečenje, začinimo solju i paprom, prelijemo vrelim uljem, te dolijemo malo vode.
 5. Nadjevena prsa prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180 °C, na srednju razinu, po prilici 1 sat.
 6. Zatim uklonimo aluminijsku foliju, podlijemo bijelim vinom i pečemo još 30-ak minuta.
 7. Pečena teleća prsa izvadimo na radnu površinu narežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 43
Rating: 4.12
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: