- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Punjene lignje u umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene lignje u umaku od rajčica.
Evo našeg viđenja dobrog starog klasika. Znale su stare dalmatinske domaćice što će izmamiti osmijehe i uzdahe zadovoljstva sviju koji se okupe na ručku! Lignje, kozice, inćuni, malo sira i sve to u ukusnom umaku – pa tko bi mogao odoljeti?
Punjene lignje u umaku od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene lignje u umaku od rajčica. - lignje ((8 komada)), repovi morskih kozica (očišćenih), fileti inćuna (slanih), pasirana rajčica, luk, krušne mrvice, limun, rajčica, sir grabancijaš, peršin (sjeckanog), majčina dušica, masline (iskoštenih, crnih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, tabasco, sol i papar, Prije svega lignje smo očistili, oprali, tijela liganja smo ostavili cijela, a krakove usitnili. ; Očišćene repove morskih kozica stavimo u sjekač, dodamo sjeckane krakove, slane filete inćuna, malo maslinovog ulja i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim, u zdjelu s rajčicama koje smo ogulili i narezali na kockice, dodamo omekšali luk, krušne mrvice, malo naribane limunove korice, sjeckani peršin, pasirane kozice i krakove lignje, izmrvljeni sir grabancijaš, po potrebi začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom napunimo lignje, te ih stavimo u sredinu vatrostalne posude maslinovim uljem. ; U zdjelicu s pasiranom rajčicom nakapamo tabasco, posolimo, izmiješamo sastojke, prelijemo preko liganja, začinimo s nekoliko listića majčine dušice, posipamo s kolutićima crnih maslina i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta. ; Gotove lignje stavimo na tanjure, prelijemo umakom, posipamo s malo naribanog parmezana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 800 g (8 komada)
- repovi morskih kozica, 100 g očišćenih
- inćuni, 25 g (u filetima)
- pasirana rajčica, 350 ml
- luk, 1/2 glavice
- krušne mrvice, 2 žlice
- limun, 1
- rajčica, 400 g
- sir grabancijaš, 80 g
- peršin, 1/2 žlice sjeckanog
- majčina dušica, 2 grančice
- masline, 50 g iskoštenih, crnih
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- tabasco
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega lignje smo očistili, oprali, tijela liganja smo ostavili cijela, a krakove usitnili.
- Očišćene repove morskih kozica stavimo u sjekač, dodamo sjeckane krakove, slane filete inćuna, malo maslinovog ulja i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
- Zatim, u zdjelu s rajčicama koje smo ogulili i narezali na kockice, dodamo omekšali luk, krušne mrvice, malo naribane limunove korice, sjeckani peršin, pasirane kozice i krakove lignje, izmrvljeni sir grabancijaš, po potrebi začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Dobivenom smjesom napunimo lignje, te ih stavimo u sredinu vatrostalne posude maslinovim uljem.
- U zdjelicu s pasiranom rajčicom nakapamo tabasco, posolimo, izmiješamo sastojke, prelijemo preko liganja, začinimo s nekoliko listića majčine dušice, posipamo s kolutićima crnih maslina i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
- Gotove lignje stavimo na tanjure, prelijemo umakom, posipamo s malo naribanog parmezana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |