- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Punjene lignje u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene lignje u umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 4 (po 250 g)
- mlijeko, 250 ml
- bijeli kruh, 200 g
- ljubičasti luk, 1
- bijelo vino, 120 ml (suho)
- sir ribanac, 20 g (naribani)
- jaje, 1
- češnjak, 4 režnja
- limun, 1
- šećer, 1/2 žličice
- rajčica, 800 g (sjeckana)
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kruh narežemo na kockice, a krakove liganja nasjeckamo. Sada narezani kruh stavimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moči.
- Za to vrijeme u tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani ljubičasti luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
- Sada na omekšali luk dodamo narezane krakove liganja, pržimo ih jednu minutu, a zatim preko liganja protisnemo režnjeve češnjaka i smjesu začinimo talijanskom mješavinom začina.
- Zatim sastojke iz tave premjestimo preko namočenog kruha, lagano izmiješamo, a potom u smjesu razbijemo jedno cijelo jaje.
- Sada u posudu dodamo naribani parmezan i sastojke dobro izmiješamo te smjesom punimo lignje, a zatim ih zatvorimo čačkalicom.
- Zatim u tavu iznad vatre na preostalu masnoću dodamo još malo maslinovog ulja i šećer te pričekamo da se lagano karamelizira.
- Potom u tavu ulijemo suho bijelo vino, preko vina protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo sjeckanu rajčicu, začinimo je mješavinom talijanskin žaččina i preko svega naribamo malo limunove korice.
- Nakon 2 minute kuhanja ugasimo vatru i dodamo nekoliko listova svježeg bosiljka.
- Pripremljene lignje sada stavljamo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih maslinovim uljem i pripremljenim umakom te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |