Punjene lignje u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene lignje u umaku od rajčice. – lignje ((po 250 g)), mlijeko, bijeli kruh, ljubičasti luk, bijelo vino ((suho)), sir ribanac ((naribani)), jaje, češnjak, limun, šećer, rajčica ((sjeckana)), talijanska mješavina začina, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Kruh narežemo na kockice, a krakove liganja nasjeckamo. Sada narezani kruh stavimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moči. ; Za to vrijeme u tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani ljubičasti luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. ; Sada na omekšali luk dodamo narezane krakove liganja, pržimo ih jednu minutu, a zatim preko liganja protisnemo režnjeve češnjaka i smjesu začinimo talijanskom mješavinom začina. ; Zatim sastojke iz tave premjestimo preko namočenog kruha, lagano izmiješamo, a potom u smjesu razbijemo jedno cijelo jaje. ; Sada u posudu dodamo naribani parmezan i sastojke dobro izmiješamo te smjesom punimo lignje, a zatim ih zatvorimo čačkalicom. ; Zatim u tavu iznad vatre na preostalu masnoću dodamo još malo maslinovog ulja i šećer te pričekamo da se lagano karamelizira. ; Potom u tavu ulijemo suho bijelo vino, preko vina protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo sjeckanu rajčicu, začinimo je mješavinom talijanskin žaččina i preko svega naribamo malo limunove korice. ; Nakon 2 minute kuhanja ugasimo vatru i dodamo nekoliko listova svježeg bosiljka. ; Pripremljene lignje sada stavljamo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih maslinovim uljem i pripremljenim umakom te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
; –
Punjene lignje u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene lignje u umaku od rajčice.
Kruh narežemo na kockice, a krakove liganja nasjeckamo. Sada narezani kruh stavimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moči.
Za to vrijeme u tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani ljubičasti luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
Sada na omekšali luk dodamo narezane krakove liganja, pržimo ih jednu minutu, a zatim preko liganja protisnemo režnjeve češnjaka i smjesu začinimo talijanskom mješavinom začina.
Zatim sastojke iz tave premjestimo preko namočenog kruha, lagano izmiješamo, a potom u smjesu razbijemo jedno cijelo jaje.
Sada u posudu dodamo naribani parmezan i sastojke dobro izmiješamo te smjesom punimo lignje, a zatim ih zatvorimo čačkalicom.
Zatim u tavu iznad vatre na preostalu masnoću dodamo još malo maslinovog ulja i šećer te pričekamo da se lagano karamelizira.
Potom u tavu ulijemo suho bijelo vino, preko vina protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo sjeckanu rajčicu, začinimo je mješavinom talijanskin žaččina i preko svega naribamo malo limunove korice.
Nakon 2 minute kuhanja ugasimo vatru i dodamo nekoliko listova svježeg bosiljka.
Pripremljene lignje sada stavljamo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih maslinovim uljem i pripremljenim umakom te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.