- Fina Malinić
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Punjene paprike, iako vrlo jednostavne, prava su poslastica i gotovo da nema osobe koja im može odoljeti.
Punjene paprike
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti punjene paprike.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- paprika, 8 svježih
- mljevena teletina, 350 g
- mljevena svinjetina, 350 g
- pasirana rajčica, 400 ml
- riža, 100 g
- voda, 300 ml
- luk, 1 žlica sjeckani
- celerov list, 1
- jaje, 1 komad
- češnjak, 3 režnja
- peršin, 2 žlice sjeckani
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- papar, 1 žličica
- sol
- povrtni dodatak jelima, 2 žlice
- ulje, 4 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svježim paprikama odrežemo vrh, izdubimo ih i očistimo od sjemenki te operemo.
- Pomiješamo mljevenu teletinu i svinjetinu, dodamo im jedno jaje, rižu, luk, peršin, češnjak, crvenu papriku, papar, sol i jednu žlicu povrtnog dodatka jelima.
- Smjesu dobro promiješamo, a zatim njome nadjenemo paprike.
- U lonac na zagrijano ulje stavimo paprike i kratko ih pečemo sa svih strana.
- Paprikama dodamo pasiranu rajčicu, celerov list, žlicu povrtnog dodatka jelima i vodu te kuhamo na laganoj vatri oko 50 minuta.
- Nakon proteklog vremena, paprike možemo poslužiti.
|
Vrijeme pripreme:90minuta |