- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Punjene rajčice s tunom i lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene rajčice s tunom i lukom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rajčica, 4 komada
- tuna, 150 g komadići iz konzerve
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- suho bijelo vino, 100 ml
- luk, 1 glavica
- parmezan, 50 g naribani
- zelene masline, 30 g otkostene
- svježi peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rajčice operemo, uklonimo gornji dio i izdubimo ih.
- U zagrijanu tavu ulijemo ulje na koje dodamo narezani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Zatim sitno nasjeckamo otkoštene zelene masline i dodamo ih u tavu. Kad je luk omekšao prelijemo ga suhim bijelim vinom i pričekamo da na pola ispari.
- Pirjani luk premjestimo u čistu zdjelu, prelijemo ga vrhnjem za kuhanje, dodamo tunu iz konzerve koju prethodno malo usitnimo, potom dodamo naribani sir parmezan, nasjeckani peršin i sve zajedno malo posolimo i začinimo sa svježe mljevenim paprom i izmiješamo sastojke.
- Izdubljene rajčice nadijevamo pripremljenom smjesom te poklopim odrezanim gornjim dijelom. Ovako pripremljene stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 35 minuta.
- Gotove rajčice poslužimo na posteljici od rukole i pokapamo s malo maslinovim uljem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |