Punjene školjke od tijesta – – tjestenina ((školjke)), sir ricotta, sir mozzarella, sir percorino, poriluk, luk, pinjoli, češnjak, rajčica (iz konzerve, sjeckana), origano, jaje, slatko vrhnje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo sireve riccottu, mozzarellu i pecorino, očišćeni i narezani poriluk, sjeckani luk, pinjole, protisnuti češnjak i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Dno vatrostalne posude premažemo maslinovim uljem, dodamo sjeckanu rajčicu, origano i sve zajedno malo izmiješamo i rasporedimo po dnu posude. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i pričekamo kratko da se malo ohladi. Zatim svaki komad tjestenenine pojedinačno nadjenemo pripremljenim nadjevom, te jednu do druge slažemo na začinjenu sjeckanu rajčicu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje i dobivenom smjesom prelijemo nadjevene školjke od tjestenine. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta. Gotove nadjevene školjke rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira pecorina, po želji ukrasimo i poslužimo.; – Svi znamo koliko je lako upasti u rutinu pa je sva prilika da mnogi od nas od tjestenine po inerciji jedu samo špagete, makarone i eventualno neku treću vrstu. Ovim Vas receptom želimo potaknuti da isprobate mogućnosti koje Vam nude i drugi oblici poput školjkica sa slasnim punjenjem!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Punjene školjke od tijesta – – tjestenina ((školjke)), sir ricotta, sir mozzarella, sir percorino, poriluk, luk, pinjoli, češnjak, sjeckana rajčica (iz konzerve), origano, jaje, slatko vrhnje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol, Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo sireve riccottu, mozzarellu i pecorino, očišćeni i narezani poriluk, sjeckani luk, pinjole, protisnuti češnjak i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Dno vatrostalne posude premažemo maslinovim uljem, dodamo sjeckanu rajčicu, origano i sve zajedno malo izmiješamo i rasporedimo po dnu posude. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i pričekamo kratko da se malo ohladi. Zatim svaki komad tjestenenine pojedinačno nadjenemo pripremljenim nadjevom, te jednu do druge slažemo na začinjenu sjeckanu rajčicu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje i dobivenom smjesom prelijemo nadjevene školjke od tjestenine. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta. Gotove nadjevene školjke rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira pecorina, po želji ukrasimo i poslužimo.; -</div>
Punjene školjke od tijesta
Svi znamo koliko je lako upasti u rutinu pa je sva prilika da mnogi od nas od tjestenine po inerciji jedu samo špagete, makarone i eventualno neku treću vrstu. Ovim Vas receptom želimo potaknuti da isprobate mogućnosti koje Vam nude i drugi oblici poput školjkica sa slasnim punjenjem!
Punjene školjke od tijesta - - tjestenina ((školjke)), sir ricotta, sir mozzarella, sir percorino, poriluk, luk, pinjoli, češnjak, sjeckana rajčica (iz konzerve), origano, jaje, slatko vrhnje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol, Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo sireve riccottu, mozzarellu i pecorino, očišćeni i narezani poriluk, sjeckani luk, pinjole, protisnuti češnjak i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Dno vatrostalne posude premažemo maslinovim uljem, dodamo sjeckanu rajčicu, origano i sve zajedno malo izmiješamo i rasporedimo po dnu posude. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i pričekamo kratko da se malo ohladi. Zatim svaki komad tjestenenine pojedinačno nadjenemo pripremljenim nadjevom, te jednu do druge slažemo na začinjenu sjeckanu rajčicu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje i dobivenom smjesom prelijemo nadjevene školjke od tjestenine. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta. Gotove nadjevene školjke rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira pecorina, po želji ukrasimo i poslužimo.; -
Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u sjekač stavimo sireve riccottu, mozzarellu i pecorino, očišćeni i narezani poriluk, sjeckani luk, pinjole, protisnuti češnjak i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
Dno vatrostalne posude premažemo maslinovim uljem, dodamo sjeckanu rajčicu, origano i sve zajedno malo izmiješamo i rasporedimo po dnu posude.
Kuhanu tjesteninu ocijedimo i pričekamo kratko da se malo ohladi. Zatim svaki komad tjestenenine pojedinačno nadjenemo pripremljenim nadjevom, te jednu do druge slažemo na začinjenu sjeckanu rajčicu.
U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje i dobivenom smjesom prelijemo nadjevene školjke od tjestenine.
Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta. Gotove nadjevene školjke rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira pecorina, po želji ukrasimo i poslužimo.