- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Punjene slane roladice od lisnatog tijesta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slane roladice od lisnatog tijesta. – lisnato tijesto, šunka (kuhane), sir gouda, jaje, maslac, senf, brašno (za posipanje), Lisnato tijesto odledimo na sobnoj temperaturi. Položimo ga na brašnom posipanu površinu i valjkom ga razvučemo u pravokutnik debljine ½ centimetra.; Izrežemo trakice širine oko 3 cm i duljine oko 30 cm. ; Trakice omotavamo u roladice pomoću limenih kalupa (za šaumrole) i polažemo ih u posudu za pečenje u pećnici, praveći razmak među njima, jer prilikom pečenja narastaju. Isto učinimo sa ostalim izrezanim trakicama. ; Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u pećnicu na 180°C sve dok roladice lagano ne porumene. Vadimo ih i pustimo da se ohlade. ; Šunku, sir i jaja narežemo na kockice i pomiješamo sa rastopljenim maslacem i senfom. ; Ohlađene roladice skidamo sa limenih kalupa (za šaumrole) i punimo dobivenom smjesom. ; Punjene slažemo u posudu za pečenje u pećnici te ih ponovo stavimo peći na srednju razinu, oko 10 minuta da se sir rastopi i smjesa poveže.; – Ove slasne roladice samo izgledom podsjećaju na šaumrole, a odlično su slano predjelo. Nikako ih nemojte napraviti previše, jer su tako fine da će se svi najesti prije glavnog jelo, a to vam vjerojatno nije cilj.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Punjene slane roladice od lisnatog tijesta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slane roladice od lisnatog tijesta. – lisnato tijesto, šunka (kuhane), sir gouda, jaja, maslac, senf, brašno (za posipanje), Lisnato tijesto odledimo na sobnoj temperaturi. Položimo ga na brašnom posipanu površinu i valjkom ga razvučemo u pravokutnik debljine ½ centimetra.; Izrežemo trakice širine oko 3 cm i duljine oko 30 cm. ; Trakice omotavamo u roladice pomoću limenih kalupa (za šaumrole) i polažemo ih u posudu za pečenje u pećnici, praveći razmak među njima, jer prilikom pečenja narastaju. Isto učinimo sa ostalim izrezanim trakicama. ; Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u pećnicu na 180°C sve dok roladice lagano ne porumene. Vadimo ih i pustimo da se ohlade. ; Šunku, sir i jaja narežemo na kockice i pomiješamo sa rastopljenim maslacem i senfom. ; Ohlađene roladice skidamo sa limenih kalupa (za šaumrole) i punimo dobivenom smjesom. ; Punjene slažemo u posudu za pečenje u pećnici te ih ponovo stavimo peći na srednju razinu, oko 10 minuta da se sir rastopi i smjesa poveže.; -</div>
Punjene slane roladice od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slane roladice od lisnatog tijesta.
Ove slasne roladice samo izgledom podsjećaju na šaumrole, a odlično su slano predjelo. Nikako ih nemojte napraviti previše, jer su tako fine da će se svi najesti prije glavnog jelo, a to vam vjerojatno nije cilj.
Punjene slane roladice od lisnatog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slane roladice od lisnatog tijesta. - lisnato tijesto, šunka (kuhane), sir gouda, jaja, maslac, senf, brašno (za posipanje), Lisnato tijesto odledimo na sobnoj temperaturi. Položimo ga na brašnom posipanu površinu i valjkom ga razvučemo u pravokutnik debljine ½ centimetra.; Izrežemo trakice širine oko 3 cm i duljine oko 30 cm. ; Trakice omotavamo u roladice pomoću limenih kalupa (za šaumrole) i polažemo ih u posudu za pečenje u pećnici, praveći razmak među njima, jer prilikom pečenja narastaju. Isto učinimo sa ostalim izrezanim trakicama. ; Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u pećnicu na 180°C sve dok roladice lagano ne porumene. Vadimo ih i pustimo da se ohlade. ; Šunku, sir i jaja narežemo na kockice i pomiješamo sa rastopljenim maslacem i senfom. ; Ohlađene roladice skidamo sa limenih kalupa (za šaumrole) i punimo dobivenom smjesom. ; Punjene slažemo u posudu za pečenje u pećnici te ih ponovo stavimo peći na srednju razinu, oko 10 minuta da se sir rastopi i smjesa poveže.; -
Upute po koracima:
- Lisnato tijesto odledimo na sobnoj temperaturi. Položimo ga na brašnom posipanu površinu i valjkom ga razvučemo u pravokutnik debljine ½ centimetra.
- Izrežemo trakice širine oko 3 cm i duljine oko 30 cm.
- Trakice omotavamo u roladice pomoću limenih kalupa (za šaumrole) i polažemo ih u posudu za pečenje u pećnici, praveći razmak među njima, jer prilikom pečenja narastaju. Isto učinimo sa ostalim izrezanim trakicama.
- Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u pećnicu na 180°C sve dok roladice lagano ne porumene. Vadimo ih i pustimo da se ohlade.
- Šunku, sir i jaja narežemo na kockice i pomiješamo sa rastopljenim maslacem i senfom.
- Ohlađene roladice skidamo sa limenih kalupa (za šaumrole) i punimo dobivenom smjesom.
- Punjene slažemo u posudu za pečenje u pećnici te ih ponovo stavimo peći na srednju razinu, oko 10 minuta da se sir rastopi i smjesa poveže.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
slane rolade, punjeno lisnato tijesto, slane šaumrole,
Jela koja su danas popularna:
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
Votes: 54
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Blaganski kruh s feta sirom
Votes: 46
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Fusili na rimski način
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Doručak sa zelenim šparogama
Votes: 47
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Ljetna salata s mozzarellom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Torta od palačinki s dimljenim lososom
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Slatke šparoge u pivskom tijestu s kremom od jagoda
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)