- Almo Čatlak
- 40 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Punjene slatke rolice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slatke rolice.
Dani karnevala dani su veselja i užurbanosti. Za sve one koji se u takvim okolnostima zažele nečega slatkog, ove će „šaumrole“ biti pravo rješenje – brze za pripremu i vrlo efektne, magično će nestajati sa svakog tanjura!
Punjene slatke rolice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slatke rolice. - rolice od lisnatog tijesta, vrhnje za šlag (biljnog podrijetla), šećer u prahu, aroma vanilije, boja za hranu ((crvene boje za kolače)), bademi (u listićima), čokolada (za preljev), ukras (šareni, za kolače), U zdjelu ulijemo slatko vrhnje biljnog porijekla i od njega napravimo čvrsti šlag. ; Zatim dodamo šećer u prahu, aromu vanilije, boju za kolače i sve zajedno izmiksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; U ugrijanu tavicu bez masnoće stavimo listiće badema, kratko ih pržimo do zlatno žute boje, te umiješamo u šlag. ; Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje i pomoću nje punimo rolice. ; U zdjelu iznad pare ili u prikladnu posudu na vrlo slaboj vatri, natrgamo čokoladu za preljev i stalno miješajući pričekamo da se rastopi. ; Rastopljenom čokoladom pokapamo rolice, stavimo ih na tanjur za posluživanje, po želji posipamo šarenim ukrasima za kolače i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rolice od lisnatog tijesta, 16
- vrhnje za šlag (biljnog podrijetla), 500 ml
- šećer u prahu, 150 g
- aroma vanilije, 1
- boja za hranu, 10 g (crvene boje za kolače)
- bademi, 30 g u listićima
- čokolada, 100 g za preljev
- ukras šareni, za kolače
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu ulijemo slatko vrhnje biljnog porijekla i od njega napravimo čvrsti šlag.
- Zatim dodamo šećer u prahu, aromu vanilije, boju za kolače i sve zajedno izmiksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- U ugrijanu tavicu bez masnoće stavimo listiće badema, kratko ih pržimo do zlatno žute boje, te umiješamo u šlag.
- Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje i pomoću nje punimo rolice.
- U zdjelu iznad pare ili u prikladnu posudu na vrlo slaboj vatri, natrgamo čokoladu za preljev i stalno miješajući pričekamo da se rastopi.
- Rastopljenom čokoladom pokapamo rolice, stavimo ih na tanjur za posluživanje, po želji posipamo šarenim ukrasima za kolače i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |