- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice. – mljevena puretina, kadulja (svježe), češnjak, parmezan (naribanog), maslac, rajčica (iz konzerve, sjeckana), muškatni oraščić (naribanog), origano (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Listove kadulje i češnjak nasjeckamo. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu kadulju i češnjak, naribani parmezan, polovicu maslaca i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dlanovima oblikujemo okruglice veličine 4-5 centimetra i stavimo ih na stranu. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, grančice origana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u drugu tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo okruglice i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta obje tave maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo pureće okruglice, prelijemo ih dobivenim umakom od rajčica i poslužimo.
; – Puretina potječe iz Meksika i SAD-a, u Europu ju je donio Kolumbo, a prve zemlje koje su je uzgajale bile su Francuska, Velika Britanija i Italija. No to sad i nije bitno toliko, koliko je važna priprema ovog ukusnog jela, a koju možete pogledati u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice. – mljevena puretina, kadulja (svježe), češnjak, parmezan (naribanog), maslac, sjeckana rajčica (iz konzerve), muškatni oraščić (naribanog), origano (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Listove kadulje i češnjak nasjeckamo. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu kadulju i češnjak, naribani parmezan, polovicu maslaca i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dlanovima oblikujemo okruglice veličine 4-5 centimetra i stavimo ih na stranu. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, grančice origana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u drugu tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo okruglice i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta obje tave maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo pureće okruglice, prelijemo ih dobivenim umakom od rajčica i poslužimo.
; -</div>
Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice.
Puretina potječe iz Meksika i SAD-a, u Europu ju je donio Kolumbo, a prve zemlje koje su je uzgajale bile su Francuska, Velika Britanija i Italija. No to sad i nije bitno toliko, koliko je važna priprema ovog ukusnog jela, a koju možete pogledati u priloženom videu.
Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice. - mljevena puretina, kadulja (svježe), češnjak, parmezan (naribanog), maslac, sjeckana rajčica (iz konzerve), muškatni oraščić (naribanog), origano (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Listove kadulje i češnjak nasjeckamo. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu kadulju i češnjak, naribani parmezan, polovicu maslaca i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dlanovima oblikujemo okruglice veličine 4-5 centimetra i stavimo ih na stranu. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, grančice origana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u drugu tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo okruglice i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta obje tave maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo pureće okruglice, prelijemo ih dobivenim umakom od rajčica i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Listove kadulje i češnjak nasjeckamo.
- U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu kadulju i češnjak, naribani parmezan, polovicu maslaca i izradimo jednoličnu smjesu.
- Zatim dlanovima oblikujemo okruglice veličine 4-5 centimetra i stavimo ih na stranu.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, grančice origana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u drugu tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi.
- Potom dodamo okruglice i pržimo ih sa svih strana.
- Nakon 10-ak minuta obje tave maknemo s vatre.
- Na tanjure rasporedimo pureće okruglice, prelijemo ih dobivenim umakom od rajčica i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|