- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pureće sarmice punjene kestenom i keljom
Saznajte kako pripremiti pureće sarmice punjene kestenom i keljom u našem video receptu.
Neke čudne sarmice! Meso izvana, kelj i kesteni iznutra. I sve to spava na posteljici od bundeve. Kao u nekoj bajci. I onda dođe princ, poljubi zaspale sarmice, te opčaran njihovim mirisom proguta ih u jednom zalogaju. Jedite polako tako da možete uživati u svakom zalogaju!
Pureće sarmice punjene kestenom i keljom - Saznajte kako pripremiti pureće sarmice punjene kestenom i keljom u našem video receptu. - kesten, pureći file, bundeva, kelj, luk, maslac, brašno, jaje, vrhnje za kuhanje, ulje, sol, papar, Prije svega blanširamo kelj (samo 30 tak sekundi prokuhamo da opusti) u kipućoj slanoj vodi. Kelj izvadimo i stavimo da se ocijedi. ; Zatim istučemo već pripremljeno meso, posolimo i na njega položimo listove blanširanog kelja. ; Na kelj stavimo kuhane i očišćene kestene i zamatamo ih u male sarmice koje ćemo probosti tako da se za vrijeme daljnje obrade ne otvaraju. ; Sada stavimo tavu da se ugrije i u nju dodamo maslinovo ulje na kojem ćemo pirjati sarmice koje smo prethodno uvaljali u brašno. ; Odmah zatim dodamo već pripremljen odnosno narezan luk – lagano posolimo i popaprimo. ; Nešto kasnije dodajemo još preostalog blanširanog kelja kojeg smo narezali na rezance, a kako bi dobili bogatiji prilog. ; Dok se sarmice i luk lagano pirjaju naribamo sirovu bundevu kojoj dodajemo jaje, brašno vrhnje za kuhanje i malo soli. ; Zatim ugrijemo novu tavicu na kojoj topimo maslac za pečenje smjese od naribane bundeve. ; Naribanu smjesu od bundeve žlicom ravnomjerno rasporedimo po dnu tave. Kada je smjesa sa jedne strane primila boju polagano je okrenemo da se ne raspadne i sada pečemo drugu stranu. ; Gotove pirjane sarmice vadimo iz tave i narežemo na tri jednaka djela, položimo na posteljicu od bundeve i obložimo pirjanim keljem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten, 200 g
- pureći file, 700 g
- bundeva, 500 g
- kelj, 1 glavica
- luk, 1 glavica
- maslac, 50 g
- brašno, 1 žlica
- jaje, 1
- vrhnje za kuhanje, 0.5 dl
- ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega blanširamo kelj (samo 30 tak sekundi prokuhamo da opusti) u kipućoj slanoj vodi. Kelj izvadimo i stavimo da se ocijedi.
- Zatim istučemo već pripremljeno meso, posolimo i na njega položimo listove blanširanog kelja.
- Na kelj stavimo kuhane i očišćene kestene i zamatamo ih u male sarmice koje ćemo probosti tako da se za vrijeme daljnje obrade ne otvaraju.
- Sada stavimo tavu da se ugrije i u nju dodamo maslinovo ulje na kojem ćemo pirjati sarmice koje smo prethodno uvaljali u brašno.
- Odmah zatim dodamo već pripremljen odnosno narezan luk – lagano posolimo i popaprimo.
- Nešto kasnije dodajemo još preostalog blanširanog kelja kojeg smo narezali na rezance, a kako bi dobili bogatiji prilog.
- Dok se sarmice i luk lagano pirjaju naribamo sirovu bundevu kojoj dodajemo jaje, brašno vrhnje za kuhanje i malo soli.
- Zatim ugrijemo novu tavicu na kojoj topimo maslac za pečenje smjese od naribane bundeve.
- Naribanu smjesu od bundeve žlicom ravnomjerno rasporedimo po dnu tave. Kada je smjesa sa jedne strane primila boju polagano je okrenemo da se ne raspadne i sada pečemo drugu stranu.
- Gotove pirjane sarmice vadimo iz tave i narežemo na tri jednaka djela, položimo na posteljicu od bundeve i obložimo pirjanim keljem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |