Pureće sarmice punjene kestenom i keljom

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Pureće sarmice punjene kestenom i keljom
Saznajte kako pripremiti pureće sarmice punjene kestenom i keljom u našem video receptu.

Neke čudne sarmice! Meso izvana, kelj i kesteni iznutra. I sve to spava na posteljici od bundeve. Kao u nekoj bajci. I onda dođe princ, poljubi zaspale sarmice, te opčaran njihovim mirisom proguta ih u jednom zalogaju. Jedite polako tako da možete uživati u svakom zalogaju!

Pureće sarmice punjene kestenom i keljom - Saznajte kako pripremiti pureće sarmice punjene kestenom i keljom u našem video receptu. - kesten, pureći file, bundeva, kelj, luk, maslac, brašno, jaje, vrhnje za kuhanje, ulje, sol, papar, Prije svega blanširamo kelj (samo 30 tak sekundi prokuhamo da opusti) u kipućoj slanoj vodi. Kelj izvadimo i stavimo da se ocijedi. ; Zatim istučemo već pripremljeno meso, posolimo i na njega položimo listove blanširanog kelja. ; Na kelj stavimo kuhane i očišćene kestene i zamatamo ih u male sarmice koje ćemo probosti tako da se za vrijeme daljnje obrade ne otvaraju. ; Sada stavimo tavu da se ugrije i u nju dodamo maslinovo ulje na kojem ćemo pirjati sarmice koje smo prethodno uvaljali u brašno. ; Odmah zatim dodamo već pripremljen odnosno narezan luk – lagano posolimo i popaprimo. ; Nešto kasnije dodajemo još preostalog blanširanog kelja kojeg smo narezali na rezance, a kako bi dobili bogatiji prilog. ; Dok se sarmice i luk lagano pirjaju naribamo sirovu bundevu kojoj dodajemo jaje, brašno vrhnje za kuhanje i malo soli. ; Zatim ugrijemo novu tavicu na kojoj topimo maslac za pečenje smjese od naribane bundeve. ; Naribanu smjesu od bundeve žlicom ravnomjerno rasporedimo po dnu tave. Kada je smjesa sa jedne strane primila boju polagano je okrenemo da se ne raspadne i sada pečemo drugu stranu. ; Gotove pirjane sarmice vadimo iz tave i narežemo na tri jednaka djela, položimo na posteljicu od bundeve i obložimo pirjanim keljem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega blanširamo kelj (samo 30 tak sekundi prokuhamo da opusti) u kipućoj slanoj vodi. Kelj izvadimo i stavimo da se ocijedi.
 2. Zatim istučemo već pripremljeno meso, posolimo i na njega položimo listove blanširanog kelja.
 3. Na kelj stavimo kuhane i očišćene kestene i zamatamo ih u male sarmice koje ćemo probosti tako da se za vrijeme daljnje obrade ne otvaraju.
 4. Sada stavimo tavu da se ugrije i u nju dodamo maslinovo ulje na kojem ćemo pirjati sarmice koje smo prethodno uvaljali u brašno.
 5. Odmah zatim dodamo već pripremljen odnosno narezan luk – lagano posolimo i popaprimo.
 6. Nešto kasnije dodajemo još preostalog blanširanog kelja kojeg smo narezali na rezance, a kako bi dobili bogatiji prilog.
 7. Dok se sarmice i luk lagano pirjaju naribamo sirovu bundevu kojoj dodajemo jaje, brašno vrhnje za kuhanje i malo soli.
 8. Zatim ugrijemo novu tavicu na kojoj topimo maslac za pečenje smjese od naribane bundeve.
 9. Naribanu smjesu od bundeve žlicom ravnomjerno rasporedimo po dnu tave. Kada je smjesa sa jedne strane primila boju polagano je okrenemo da se ne raspadne i sada pečemo drugu stranu.
 10. Gotove pirjane sarmice vadimo iz tave i narežemo na tri jednaka djela, položimo na posteljicu od bundeve i obložimo pirjanim keljem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 29
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: