Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće batke iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica. – pureći batak, majčina dušica (sušene), mrkva, klinčić, luk, lovorov list, mlijeko, maslac, povrtni temeljac, krušne mrvice, mileram, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu narežemo na kolutiće, a pureće batke otkoštimo, odvojimo im kožu, tetive i kožice. Očišćeno meso začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, savijemo u rolade, omotamo kožom i povežemo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljene rolade stavimo u vatrostalnu posudu, posolimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo juhu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 45 minuta u posudu s puretinom dodamo mrkvu i pečemo još jedan sat. ; Za to vrijeme u oguljenu glavicu luka zabodemo klinčiće, stavimo je u prikladni lončić, ulijemo mlijeko, dodamo lovorov list, posolimo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri. ; Zatim izvadimo luk s klinčićima i lovorov list, dodamo krušne mrvice i miješamo pjenjačom dok umak ne postane jednoličan. ; Potom dodamo hladne kockice maslaca i mileram, sve zajedno dobro izmiješamo te maknemo s vatre. ; Pečenu puretinu stavimo na dasku za rezanje, skinemo kuhinjsku vezicu i narežemo na odreske. ; Mrkvu i sok od pečenja rasporedimo na tanjure, dodamo odreske puretine, prelijemo umakom od krušnih mrvica i poslužimo.
; – Otkošteni pureći bataci, ispečeni s mrkvom u pećnici i preliveni neobičnim umakom od mlijeka i krušnih mrvica, aromatiziran klinčićima i lukom. Ukoliko vas zanima baš sve, pogledajte video i saznajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće batke iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica. – pureći batak, majčina dušica (sušene), mrkva, klinčić, luk, lovorov list, mlijeko, maslac, povrtni temeljac, krušne mrvice, mileram, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu narežemo na kolutiće, a pureće batke otkoštimo, odvojimo im kožu, tetive i kožice. Očišćeno meso začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, savijemo u rolade, omotamo kožom i povežemo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljene rolade stavimo u vatrostalnu posudu, posolimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo juhu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 45 minuta u posudu s puretinom dodamo mrkvu i pečemo još jedan sat. ; Za to vrijeme u oguljenu glavicu luka zabodemo klinčiće, stavimo je u prikladni lončić, ulijemo mlijeko, dodamo lovorov list, posolimo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri. ; Zatim izvadimo luk s klinčićima i lovorov list, dodamo krušne mrvice i miješamo pjenjačom dok umak ne postane jednoličan. ; Potom dodamo hladne kockice maslaca i mileram, sve zajedno dobro izmiješamo te maknemo s vatre. ; Pečenu puretinu stavimo na dasku za rezanje, skinemo kuhinjsku vezicu i narežemo na odreske. ; Mrkvu i sok od pečenja rasporedimo na tanjure, dodamo odreske puretine, prelijemo umakom od krušnih mrvica i poslužimo.
; -</div>
Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće batke iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica.
Otkošteni pureći bataci, ispečeni s mrkvom u pećnici i preliveni neobičnim umakom od mlijeka i krušnih mrvica, aromatiziran klinčićima i lukom. Ukoliko vas zanima baš sve, pogledajte video i saznajte!
Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće batke iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica. - pureći batak, majčina dušica (sušene), mrkva, klinčić, luk, lovorov list, mlijeko, maslac, povrtni temeljac, krušne mrvice, mileram, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu narežemo na kolutiće, a pureće batke otkoštimo, odvojimo im kožu, tetive i kožice. Očišćeno meso začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, savijemo u rolade, omotamo kožom i povežemo kuhinjskom vezicom. ; Tako pripremljene rolade stavimo u vatrostalnu posudu, posolimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo juhu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 45 minuta u posudu s puretinom dodamo mrkvu i pečemo još jedan sat. ; Za to vrijeme u oguljenu glavicu luka zabodemo klinčiće, stavimo je u prikladni lončić, ulijemo mlijeko, dodamo lovorov list, posolimo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri. ; Zatim izvadimo luk s klinčićima i lovorov list, dodamo krušne mrvice i miješamo pjenjačom dok umak ne postane jednoličan. ; Potom dodamo hladne kockice maslaca i mileram, sve zajedno dobro izmiješamo te maknemo s vatre. ; Pečenu puretinu stavimo na dasku za rezanje, skinemo kuhinjsku vezicu i narežemo na odreske. ; Mrkvu i sok od pečenja rasporedimo na tanjure, dodamo odreske puretine, prelijemo umakom od krušnih mrvica i poslužimo.
; -
Mrkvu narežemo na kolutiće, a pureće batke otkoštimo, odvojimo im kožu, tetive i kožice. Očišćeno meso začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, savijemo u rolade, omotamo kožom i povežemo kuhinjskom vezicom.
Tako pripremljene rolade stavimo u vatrostalnu posudu, posolimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo juhu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 45 minuta u posudu s puretinom dodamo mrkvu i pečemo još jedan sat.
Za to vrijeme u oguljenu glavicu luka zabodemo klinčiće, stavimo je u prikladni lončić, ulijemo mlijeko, dodamo lovorov list, posolimo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri.
Zatim izvadimo luk s klinčićima i lovorov list, dodamo krušne mrvice i miješamo pjenjačom dok umak ne postane jednoličan.
Potom dodamo hladne kockice maslaca i mileram, sve zajedno dobro izmiješamo te maknemo s vatre.
Pečenu puretinu stavimo na dasku za rezanje, skinemo kuhinjsku vezicu i narežemo na odreske.
Mrkvu i sok od pečenja rasporedimo na tanjure, dodamo odreske puretine, prelijemo umakom od krušnih mrvica i poslužimo.