- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pureći odresci s mladom mrkvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće odreske s mladom mrkvom.
Zdravo, ukusno i sočno, riječi su kojima je najbolje opisati ovo jelo. No, sjetimo li se da jedna slika vrijedi više od tisuću riječi, svakako je bolje pogledati video!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureća prsa, 800 g
- mrkva, 400 g mlade
- povrtni temeljac, 150 ml
- glatko brašno, 60 g
- maslac, 50 g
- smeđi šećer, 10 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- limun, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pureća prsa narežemo na odreske, mrkvice očistimo i operemo, a sok limuna iscijedimo.
- U manju tavu iznad vatre stavimo polovicu maslaca, dodamo mrkvu, smeđi šećer, ulijemo povrtnu juhu, posolimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u zasebnu tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i ulijemo malo maslinovog ulja.
- Pureće odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još tri, četiri minute.
- Zatim odreske prelijemo limunovim sokom, dodamo kuhanu mrkvicu s juhom u kojoj se kuhala, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i sastojke pirjamo još tri, četiri minute.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |