- Almo Čatlak
- 70 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pureći svici nadjeveni umakom pesto genovese i svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće svitke nadjevene umakom pesto genovese i svježim kravljim sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureći odrezak, 750 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 2
- bijelo vino, 100 ml suho
- pelati rajčice, 400 g
- zelene masline, 10 otkoštene
- svježi sir, 80 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak pripremimo umak pesto genovese tako da ogulimo češnjak, grubo ga narežemo, zatim stavimo u mužar i malo ga izdrobimo. Sada na češnjak dodamo dio pinjola i lagano i dalje gnječimo.
- Nakon 3-4 minute, kada smo dobro usitnili sastojke, dodamo preostale pinjole te i njih dobro usitnimo.
- Sada naribamo parmezan, a svježe listove bosiljka nasjeckamo. Zatim bosiljak dodamo u mužar s pinjolima i dalje gnječimo dok ne izmiješamo smjesu.
- Sada u smjesu dodamo svježe naribani parmezan, ulijemo maslinovo ulje i izradimo u jednoličnu smjesu.
- Sada pureće odreske rasprostimo na ravnu površinu i nježno istučemo ravnom stranom bata za meso. Zatim sa odrezaka skinemo žilice i kožice i meso malo posolimo.
- Sada odreske tanko premažemo svježim kravljim sirom i preko sira stavimo sloj umaka pesto genovese. Kada smo pripremili sve odreske, upalimo vatru i zagrijemo ulje.
- Pureće svitke sada savijamo, pričvrstimo čačkalicom i stavljamo ih na vruću nauljenu tavu. Odmah zatim nasjeckamo luk, a mrkvu narežemo na kockice. Svitke u međuvremenu okrenemo na drugu stranu.
- U tavu sa svicima zatim dodamo narezanu mrkvu i luk i povremeno miješajući pržimo dok povrće ne omekša.
- Nakon 4-5 minuta u tavu ulijemo malo suhog bijelog vina i pričekamo da napola ispari.
- U tavu zatim dodamo pelati rajčicu, malo ju izgnječimo vilicom, dodamo cijele masline, sastojke poklopimo i dalje kuhamo.
- Nakon desetak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |