- Almo Čatlak
- 40 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pureći svitci s maslinama u umaku od povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće svitke s maslinama u umaku od povrća. – pureći odrezak, masline (otkoštenih), parmezan (naribanog), peršin (sjeckanog), češnjak, luk, mrkva, pelati rajčice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu ogulimo, operemo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a pureće odreske istučemo batom za meso. ; U sjekač stavimo očišćeni češnjak, naribani parmezan, peršin, začinimo paprom, ulijemo 50 ml maslinovog ulja i izradimo sastojke u jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom nadjenemo pureće odreske, savijemo ih u svitke, učvrstimo čačkalicama i stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i pržimo ih sa svih srana 3-4 minute. ; Zatim dodamo kockice mrkve i sjeckani luk, masline, posolimo, promiješamo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo pelat rajčice, malo ih izgnječimo kuhačom, poklopimo i kuhamo 10 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Zapečeni pureći odresci nadjeveni usitnjenim parmezanom, češnjakom i peršinom, a potom okupani u finom umaku od luka, mrkve, maslina i rajčice zaista su nešto posebno i trebate ih pripremiti vašim ukućanima. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pureći svitci s maslinama u umaku od povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće svitke s maslinama u umaku od povrća. – pureći odrezak, masline (otkoštenih), parmezan (naribanog), peršin (sjeckanog), češnjak, luk, mrkva, pelati rajčice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu ogulimo, operemo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a pureće odreske istučemo batom za meso. ; U sjekač stavimo očišćeni češnjak, naribani parmezan, peršin, začinimo paprom, ulijemo 50 ml maslinovog ulja i izradimo sastojke u jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom nadjenemo pureće odreske, savijemo ih u svitke, učvrstimo čačkalicama i stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i pržimo ih sa svih srana 3-4 minute. ; Zatim dodamo kockice mrkve i sjeckani luk, masline, posolimo, promiješamo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo pelat rajčice, malo ih izgnječimo kuhačom, poklopimo i kuhamo 10 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Pureći svitci s maslinama u umaku od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće svitke s maslinama u umaku od povrća.
Zapečeni pureći odresci nadjeveni usitnjenim parmezanom, češnjakom i peršinom, a potom okupani u finom umaku od luka, mrkve, maslina i rajčice zaista su nešto posebno i trebate ih pripremiti vašim ukućanima. Dobar tek!
Pureći svitci s maslinama u umaku od povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće svitke s maslinama u umaku od povrća. - pureći odrezak, masline (otkoštenih), parmezan (naribanog), peršin (sjeckanog), češnjak, luk, mrkva, pelati rajčice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu ogulimo, operemo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a pureće odreske istučemo batom za meso. ; U sjekač stavimo očišćeni češnjak, naribani parmezan, peršin, začinimo paprom, ulijemo 50 ml maslinovog ulja i izradimo sastojke u jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom nadjenemo pureće odreske, savijemo ih u svitke, učvrstimo čačkalicama i stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i pržimo ih sa svih srana 3-4 minute. ; Zatim dodamo kockice mrkve i sjeckani luk, masline, posolimo, promiješamo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo pelat rajčice, malo ih izgnječimo kuhačom, poklopimo i kuhamo 10 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Mrkvu ogulimo, operemo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a pureće odreske istučemo batom za meso.
- U sjekač stavimo očišćeni češnjak, naribani parmezan, peršin, začinimo paprom, ulijemo 50 ml maslinovog ulja i izradimo sastojke u jednoličnu smjesu.
- Dobivenom smjesom nadjenemo pureće odreske, savijemo ih u svitke, učvrstimo čačkalicama i stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i pržimo ih sa svih srana 3-4 minute.
- Zatim dodamo kockice mrkve i sjeckani luk, masline, posolimo, promiješamo i pržimo dalje na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute dodamo pelat rajčice, malo ih izgnječimo kuhačom, poklopimo i kuhamo 10 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|