- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Puretina na salatu s mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu na salatu s mozzarellom.
Ima dana kad jednostavno nismo raspoloženi za složene ručkove, kad je samo potrebno nešto lagano i lako probavljivo i kad želimo da sve bude maksimalno brzo gotovo. E pa upravo za takve dane, ova će uklusna salata biti idealan izbor za cijelu obitelj!
Puretina na salatu s mozzarellom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu na salatu s mozzarellom. - pureća prsa, zelena salata, kečap, senf, med, sir mozzarella ((mini)), kukuruz iz konzerve, ekstra djevičansko maslinovo ulje, balzamički ocat, sol i papar, Salatu očistimo, operemo i narežemo na kratke trakice. Pureća prsa operemo, osušimo kuhinjskom krpom i narežemo na šire trakice. ; U zdjelu stavimo kečap, dodamo senf, med, žlicu maslinovog ulja, posolimo, popaprimo, izmiješamo pjenjačom, dodamo meso, promiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo balzamički ocat, sol, papar, te sve zajedno izmiješamo pjenjačom. ; Marinirano meso prepržimo u neprijanjajućoj tavi bez masnoće, te ga maknemo s vatre na toplo. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo dvije žlice balzamičkog octa, žlicu maslinovog ulja, posolimo i poparimo, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U zdjelu sa salatom dodamo mini mozzarellu, kukuruz iz konzerve, pripremljeni dressing i izmiješamo sastojke. ; Salatu sa sirom stavimo na tanjure, po njoj poslažemo prženo meso i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureća prsa, 500 g
- zelena salata, 1 glavica
- kečap, 1 žlica
- senf, 1 žlica
- med, 1 žličica
- sir mozzarella, 150 g (mini)
- kukuruz iz konzerve, 100 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- balzamični ocat
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Salatu očistimo, operemo i narežemo na kratke trakice. Pureća prsa operemo, osušimo kuhinjskom krpom i narežemo na šire trakice.
- U zdjelu stavimo kečap, dodamo senf, med, žlicu maslinovog ulja, posolimo, popaprimo, izmiješamo pjenjačom, dodamo meso, promiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo balzamički ocat, sol, papar, te sve zajedno izmiješamo pjenjačom.
- Marinirano meso prepržimo u neprijanjajućoj tavi bez masnoće, te ga maknemo s vatre na toplo.
- U zasebnu zdjelicu ulijemo dvije žlice balzamičkog octa, žlicu maslinovog ulja, posolimo i poparimo, te pjenjačom izmiješamo sastojke.
- U zdjelu sa salatom dodamo mini mozzarellu, kukuruz iz konzerve, pripremljeni dressing i izmiješamo sastojke.
- Salatu sa sirom stavimo na tanjure, po njoj poslažemo prženo meso i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |