- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Puretina s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s povrćem.
U potrazi ste za uvijek novim, a zdravim receptima? Došli ste na pravo mjesto jer je ovaj recept kao stvoren za proljetne lagane obroke. Puretina će osigurati neophodne nam proteine, a tri vrste paprike će se pobrinuti da ne nedostaje šarenila na tanjuru!
Puretina s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s povrćem. - pureća prsa, luk (mladog), češnjak, krumpir, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, tikvice, peršin (sjeckani), kadulja (svježe), maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice, a pureća prsa narežemo na kocke veličine zalogaja. ; U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo meso, posolimo ga i popaprimo, te povremeno okrećući pržimo po prilici 3-4 minute. ; Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja dodamo narezan krumpir i luk, protisnemo češnjak, sve zajedno izmiješamo i na laganoj vatri pržimo po prilici 10-ak minuta (na pola prženja dodamo kadulju narezanu na trakice). ; Zatim u tavu dodamo narezanu svježu papriku, tikvice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo 2-3 minute povremeno miješajući dok povrće malo ne omekša. ; Potom u tavu vratimo meso, dodamo sjeckani peršin promiješamo i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureća prsa, 600 g
- luk, 2-3 glavice mladog
- češnjak, 2 režnja
- krumpir, 200 g
- svježe crvene paprike, 1/2
- svježa zelena paprika, 1/2
- svježa žuta paprika, 1/2
- tikvice, 300 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- kadulja, 5-6 listova svježe
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice, a pureća prsa narežemo na kocke veličine zalogaja.
- U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo meso, posolimo ga i popaprimo, te povremeno okrećući pržimo po prilici 3-4 minute.
- Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja dodamo narezan krumpir i luk, protisnemo češnjak, sve zajedno izmiješamo i na laganoj vatri pržimo po prilici 10-ak minuta (na pola prženja dodamo kadulju narezanu na trakice).
- Zatim u tavu dodamo narezanu svježu papriku, tikvice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo 2-3 minute povremeno miješajući dok povrće malo ne omekša.
- Potom u tavu vratimo meso, dodamo sjeckani peršin promiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |