- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Puretina teriyaki
Saznajte kako pripremiti puretinu teriyaki u našem video receptu.
Puretina na japanski način „teriyaki“, koja se priprema u marinadi sa sojinim umakom, prava je poslastica koju će zavoljeti svi koji ju probaju.
Puretina teriyaki - Saznajte kako pripremiti puretinu teriyaki u našem video receptu. - pureći file, brokula, mrkva, glatko brašno, češnjak, mirin, umak od soje, rižina rakija, ulje, sol i papar (bijeli), Brokulu očistimo i narežemo na cvijetiće, a mrkvu ogulimo i narežemo na nepravilne komadiće.; Tako narezanu mrkvu stavimo u lonac s vodom, posolimo i kada voda zavri kuhamo, po prilici, 5 minuta. ; Neočišćene režnjeve češnjaka izgnječimo nožem i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano ulje, 4-5 minuta, kako bi se ulje aromatiziralo, a potom češnjak izvadimo van. ; U vrelu vodu s mrkvom dodamo brokulu i kuhamo 2-3 minute, da malo omekša. ; Pureće odreske začinimo solju i bijelim paprom, uvaljamo ih u brašno, a višak brašna otresemo. ; Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu, na aromatizirano ulje. Nakon tri minute odreske okrenemo i pržimo još toliko. ; Zatim u tavu ulijemo sojin umak i mirin, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri dok umak na pola ne reducira. ; Potom ulijemo rižinu rakiju, usplamtimo i pričekamo da se plamen ugasi. ; Gotove odreske izvadimo na dasku, narežemo na trakice, premjestimo na tanjur s kuhanim povrćem, prelijemo s malo umaka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureći file, 500 g
- brokula, 400 g
- mrkva, 200 g
- glatko brašno, 100 g
- češnjak, 4 režnja
- mirin, 90 ml
- sojin umak, 60 ml
- rižina rakija, 60 ml
- ulje
- sol i papar bijeli
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Brokulu očistimo i narežemo na cvijetiće, a mrkvu ogulimo i narežemo na nepravilne komadiće.
- Tako narezanu mrkvu stavimo u lonac s vodom, posolimo i kada voda zavri kuhamo, po prilici, 5 minuta.
- Neočišćene režnjeve češnjaka izgnječimo nožem i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano ulje, 4-5 minuta, kako bi se ulje aromatiziralo, a potom češnjak izvadimo van.
- U vrelu vodu s mrkvom dodamo brokulu i kuhamo 2-3 minute, da malo omekša.
- Pureće odreske začinimo solju i bijelim paprom, uvaljamo ih u brašno, a višak brašna otresemo.
- Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu, na aromatizirano ulje. Nakon tri minute odreske okrenemo i pržimo još toliko.
- Zatim u tavu ulijemo sojin umak i mirin, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri dok umak na pola ne reducira.
- Potom ulijemo rižinu rakiju, usplamtimo i pričekamo da se plamen ugasi.
- Gotove odreske izvadimo na dasku, narežemo na trakice, premjestimo na tanjur s kuhanim povrćem, prelijemo s malo umaka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |