Puretina u bijelom umaku od šampinjona

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso

Pureća prsa su vrlo zahvalan komad mesa, a kada ih kombiniramo s vrhnjem za kuhanje i šampinjonima, možemo reći da smo dobili jedan vrlo ukusan i jednostavan obrok.

Puretina u bijelom umaku od šampinjona
Puretina u bijelom umaku od šampinjona
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 166
Rating: 4.16
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti puretinu u bijelom umaku od šampinjona.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pureća prsa narežemo na filete, posolimo ih i začinimo paprom, luk nasjeckamo na sitno, a šampinjone narežemo na ploške.
  2. U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavimo peći pureće filete i pečemo ih po tri minute s obje strane, a zatim ih izvadimo iz tave.
  3. Na tavu u kojoj su se pekli fileti zatim stavimo nasjeckani luk i posolimo ga, a kada omekša dodamo mu na ploške narezane šampinjone.
  4. Kada su šampinjoni omekšali, u tavu dodamo vrhnje za kuhanje, bijelo vino, začinimo svježim nasjeckanim peršinom i bosiljkom te na kraju u tavu vratimo pureće filete.
  5. Puretinu u umaku zatim kuhamo još pet minuta na laganoj vatri, a zatim poslužimo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 166
Rating: 4.16
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: