- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pureća prsa su vrlo zahvalan komad mesa, a kada ih kombiniramo s vrhnjem za kuhanje i šampinjonima, možemo reći da smo dobili jedan vrlo ukusan i jednostavan obrok.
Puretina u bijelom umaku od šampinjona
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti puretinu u bijelom umaku od šampinjona.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureći file, 300 g
- šampinjoni, 100 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- bijelo vino, 50 ml
- luk, 1 glavica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
- svježi peršin
- bosiljak
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pureća prsa narežemo na filete, posolimo ih i začinimo paprom, luk nasjeckamo na sitno, a šampinjone narežemo na ploške.
- U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavimo peći pureće filete i pečemo ih po tri minute s obje strane, a zatim ih izvadimo iz tave.
- Na tavu u kojoj su se pekli fileti zatim stavimo nasjeckani luk i posolimo ga, a kada omekša dodamo mu na ploške narezane šampinjone.
- Kada su šampinjoni omekšali, u tavu dodamo vrhnje za kuhanje, bijelo vino, začinimo svježim nasjeckanim peršinom i bosiljkom te na kraju u tavu vratimo pureće filete.
- Puretinu u umaku zatim kuhamo još pet minuta na laganoj vatri, a zatim poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |