- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pureća prsa su vrlo zahvalan komad mesa, a kada ih kombiniramo s vrhnjem za kuhanje i šampinjonima, možemo reći da smo dobili jedan vrlo ukusan i jednostavan obrok.
 
    
        Puretina u bijelom umaku od šampinjona
    
    
    
    
                | Popularnost: |  | 
U našem receptu saznajte kako pripremiti puretinu u bijelom umaku od šampinjona.
    
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - pureći file, 300 g
- šampinjoni, 100 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- bijelo vino, 50 ml
- luk, 1 glavica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
- svježi peršin
- bosiljak
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Pureća prsa narežemo na filete, posolimo ih i začinimo paprom, luk nasjeckamo na sitno, a šampinjone narežemo na ploške.
- U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavimo peći pureće filete i pečemo ih po tri minute s obje strane, a zatim ih izvadimo iz tave.
- Na tavu u kojoj su se pekli fileti zatim stavimo nasjeckani luk i posolimo ga, a kada omekša dodamo mu na ploške narezane šampinjone.
- Kada su šampinjoni omekšali, u tavu dodamo vrhnje za kuhanje, bijelo vino, začinimo svježim nasjeckanim peršinom i bosiljkom te na kraju u tavu vratimo pureće filete.
- Puretinu u umaku zatim kuhamo još pet minuta na laganoj vatri, a zatim poslužimo.
|  | 
| Vrijeme pripreme:30minuta | 









 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





