Puretina u sezamu sa salatom od špinata

  • 55 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Puretina u sezamu sa salatom od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu u sezamu sa salatom od špinata.

Sjemenke sezama sadrže elemente koji pomažu pri očuvanju krvnih žila, zdravlja kostiju, te sprječavanju pojave karcinoma, a kad ih dodamo prženoj puretini i pikantnoj salati od špinata, dobit ćemo zaista zdrav obrok.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krastavac narežemo na kolutove, špinat očistimo od peteljki i listove prerežemo po dužini, poriluk narežemo na trakice, puretinu na medaljone, đumbir naribamo, a limunov sok iscijedimo.
  2. U zdjelu ulijemo sojin umak, maslinovo ulje, limunov sok, dodamo šećer, naribani đumbir, mljeveni čili, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. Zatim u dobivenu mješavinu potopimo pureće medaljone i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta.
  4. Marinirane medaljone izvadimo na kuhinjski papir da upije višak tekućine, a sok od marinade sačuvamo.
  5. U posudu s krušnim mrvicama umiješamo sjemenke sezama, a u drugu posudu razbijemo jaja,posolimo ih i umutimo.
  6. Potom medaljone uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, otresemo višak i stavimo ih na stranu 5-6 minuta kako bi se panada što bolje primila za meso.
  7. Tako pripremljenu puretinu stavimo u vruću duboku masnoću i pržimo ju 1 ½ - 2 minute, sa svake strane.
  8. Prženu puretinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u ugrijanu tavu ulijemo sok od mariniranja i čim zavri dodamo listove špinata, kolutove krastavaca, trakice poriluka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo salatu.
  9. Na tanjure rasporedimo salatu, preko nje stavimo 1-2 medaljona, prekrijemo ih s još malo salate, posipamo sjeckanim listićima peršina i mente, te prženim sjemenkama sezama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 55
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:55minuta

Najnovije zanimljivosti: