Puretina u sezamu sa salatom od špinata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu u sezamu sa salatom od špinata. – pureća prsa, špinat (svježeg), đumbir, češnjak, sojin umak, limun, čili papričica (mljevena), šećer, krušne mrvice, sezam (u sjemenkama), menta (svježe), krastavac, poriluk, jaje, peršin (sjeckani), glatko brašno, sezam (prženih sjemenki), ekstra djevičansko maslinovo ulje, ulje (za prženje), sol i papar ((svježe mljeveni)), Krastavac narežemo na kolutove, špinat očistimo od peteljki i listove prerežemo po dužini, poriluk narežemo na trakice, puretinu na medaljone, đumbir naribamo, a limunov sok iscijedimo. ; U zdjelu ulijemo sojin umak, maslinovo ulje, limunov sok, dodamo šećer, naribani đumbir, mljeveni čili, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim u dobivenu mješavinu potopimo pureće medaljone i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Marinirane medaljone izvadimo na kuhinjski papir da upije višak tekućine, a sok od marinade sačuvamo. ; U posudu s krušnim mrvicama umiješamo sjemenke sezama, a u drugu posudu razbijemo jaja,posolimo ih i umutimo. ; Potom medaljone uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, otresemo višak i stavimo ih na stranu 5-6 minuta kako bi se panada što bolje primila za meso. ; Tako pripremljenu puretinu stavimo u vruću duboku masnoću i pržimo ju 1 ½ – 2 minute, sa svake strane. ; Prženu puretinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u ugrijanu tavu ulijemo sok od mariniranja i čim zavri dodamo listove špinata, kolutove krastavaca, trakice poriluka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo salatu. ; Na tanjure rasporedimo salatu, preko nje stavimo 1-2 medaljona, prekrijemo ih s još malo salate, posipamo sjeckanim listićima peršina i mente, te prženim sjemenkama sezama i poslužimo.
; – Sjemenke sezama sadrže elemente koji pomažu pri očuvanju krvnih žila, zdravlja kostiju, te sprječavanju pojave karcinoma, a kad ih dodamo prženoj puretini i pikantnoj salati od špinata, dobit ćemo zaista zdrav obrok.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Puretina u sezamu sa salatom od špinata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu u sezamu sa salatom od špinata. – pureća prsa, špinat (svježeg), đumbir, češnjak, sojin umak, limun, čili papričica (mljevena), šećer, krušne mrvice, sezam (u sjemenkama), menta (svježe), krastavac, poriluk, jaje, peršin (sjeckani), glatko brašno, sezam (prženih sjemenki), ekstra djevičansko maslinovo ulje, ulje (za prženje), sol i papar ((svježe mljeveni)), Krastavac narežemo na kolutove, špinat očistimo od peteljki i listove prerežemo po dužini, poriluk narežemo na trakice, puretinu na medaljone, đumbir naribamo, a limunov sok iscijedimo. ; U zdjelu ulijemo sojin umak, maslinovo ulje, limunov sok, dodamo šećer, naribani đumbir, mljeveni čili, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim u dobivenu mješavinu potopimo pureće medaljone i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Marinirane medaljone izvadimo na kuhinjski papir da upije višak tekućine, a sok od marinade sačuvamo. ; U posudu s krušnim mrvicama umiješamo sjemenke sezama, a u drugu posudu razbijemo jaja,posolimo ih i umutimo. ; Potom medaljone uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, otresemo višak i stavimo ih na stranu 5-6 minuta kako bi se panada što bolje primila za meso. ; Tako pripremljenu puretinu stavimo u vruću duboku masnoću i pržimo ju 1 ½ – 2 minute, sa svake strane. ; Prženu puretinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u ugrijanu tavu ulijemo sok od mariniranja i čim zavri dodamo listove špinata, kolutove krastavaca, trakice poriluka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo salatu. ; Na tanjure rasporedimo salatu, preko nje stavimo 1-2 medaljona, prekrijemo ih s još malo salate, posipamo sjeckanim listićima peršina i mente, te prženim sjemenkama sezama i poslužimo.
; -</div>
Puretina u sezamu sa salatom od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu u sezamu sa salatom od špinata.
Sjemenke sezama sadrže elemente koji pomažu pri očuvanju krvnih žila, zdravlja kostiju, te sprječavanju pojave karcinoma, a kad ih dodamo prženoj puretini i pikantnoj salati od špinata, dobit ćemo zaista zdrav obrok.
Puretina u sezamu sa salatom od špinata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu u sezamu sa salatom od špinata. - pureća prsa, špinat (svježeg), đumbir, češnjak, sojin umak, limun, čili papričica (mljevena), šećer, krušne mrvice, sezam (u sjemenkama), menta (svježe), krastavac, poriluk, jaje, peršin (sjeckani), glatko brašno, sezam (prženih sjemenki), ekstra djevičansko maslinovo ulje, ulje (za prženje), sol i papar ((svježe mljeveni)), Krastavac narežemo na kolutove, špinat očistimo od peteljki i listove prerežemo po dužini, poriluk narežemo na trakice, puretinu na medaljone, đumbir naribamo, a limunov sok iscijedimo. ; U zdjelu ulijemo sojin umak, maslinovo ulje, limunov sok, dodamo šećer, naribani đumbir, mljeveni čili, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim u dobivenu mješavinu potopimo pureće medaljone i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta. ; Marinirane medaljone izvadimo na kuhinjski papir da upije višak tekućine, a sok od marinade sačuvamo. ; U posudu s krušnim mrvicama umiješamo sjemenke sezama, a u drugu posudu razbijemo jaja,posolimo ih i umutimo. ; Potom medaljone uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, otresemo višak i stavimo ih na stranu 5-6 minuta kako bi se panada što bolje primila za meso. ; Tako pripremljenu puretinu stavimo u vruću duboku masnoću i pržimo ju 1 ½ - 2 minute, sa svake strane. ; Prženu puretinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u ugrijanu tavu ulijemo sok od mariniranja i čim zavri dodamo listove špinata, kolutove krastavaca, trakice poriluka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo salatu. ; Na tanjure rasporedimo salatu, preko nje stavimo 1-2 medaljona, prekrijemo ih s još malo salate, posipamo sjeckanim listićima peršina i mente, te prženim sjemenkama sezama i poslužimo.
; -
Krastavac narežemo na kolutove, špinat očistimo od peteljki i listove prerežemo po dužini, poriluk narežemo na trakice, puretinu na medaljone, đumbir naribamo, a limunov sok iscijedimo.
U zdjelu ulijemo sojin umak, maslinovo ulje, limunov sok, dodamo šećer, naribani đumbir, mljeveni čili, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke.
Zatim u dobivenu mješavinu potopimo pureće medaljone i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta.
Marinirane medaljone izvadimo na kuhinjski papir da upije višak tekućine, a sok od marinade sačuvamo.
U posudu s krušnim mrvicama umiješamo sjemenke sezama, a u drugu posudu razbijemo jaja,posolimo ih i umutimo.
Potom medaljone uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, otresemo višak i stavimo ih na stranu 5-6 minuta kako bi se panada što bolje primila za meso.
Tako pripremljenu puretinu stavimo u vruću duboku masnoću i pržimo ju 1 ½ - 2 minute, sa svake strane.
Prženu puretinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u ugrijanu tavu ulijemo sok od mariniranja i čim zavri dodamo listove špinata, kolutove krastavaca, trakice poriluka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo salatu.
Na tanjure rasporedimo salatu, preko nje stavimo 1-2 medaljona, prekrijemo ih s još malo salate, posipamo sjeckanim listićima peršina i mente, te prženim sjemenkama sezama i poslužimo.