- Almo Čatlak
- 55 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Puretina u sezamu sa salatom od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu u sezamu sa salatom od špinata.
Sjemenke sezama sadrže elemente koji pomažu pri očuvanju krvnih žila, zdravlja kostiju, te sprječavanju pojave karcinoma, a kad ih dodamo prženoj puretini i pikantnoj salati od špinata, dobit ćemo zaista zdrav obrok.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureća prsa, 4 fileta
- špinat, 150 g svježeg
- đumbir, 20 g
- češnjak, 1 režanj
- sojin umak, 60 ml
- limun, 1
- čili papričica, 1 žličica mljevena
- šećer, 1 žlica
- krušne mrvice, 120 g
- sezam, 30 g u sjemenkama
- menta, 5-6 listova svježe
- krastavac, 1 svježi
- poriluk, 1
- jaja, 2
- peršin, 1 žlica sjeckani
- glatko brašno, 100 g
- sezam, 1 žlica prženih sjemenki
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- ulje za prženje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krastavac narežemo na kolutove, špinat očistimo od peteljki i listove prerežemo po dužini, poriluk narežemo na trakice, puretinu na medaljone, đumbir naribamo, a limunov sok iscijedimo.
- U zdjelu ulijemo sojin umak, maslinovo ulje, limunov sok, dodamo šećer, naribani đumbir, mljeveni čili, začinimo solju i paprom, protisnemo češnjak i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Zatim u dobivenu mješavinu potopimo pureće medaljone i ostavimo da se mariniraju 30-ak minuta.
- Marinirane medaljone izvadimo na kuhinjski papir da upije višak tekućine, a sok od marinade sačuvamo.
- U posudu s krušnim mrvicama umiješamo sjemenke sezama, a u drugu posudu razbijemo jaja,posolimo ih i umutimo.
- Potom medaljone uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, otresemo višak i stavimo ih na stranu 5-6 minuta kako bi se panada što bolje primila za meso.
- Tako pripremljenu puretinu stavimo u vruću duboku masnoću i pržimo ju 1 ½ - 2 minute, sa svake strane.
- Prženu puretinu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u ugrijanu tavu ulijemo sok od mariniranja i čim zavri dodamo listove špinata, kolutove krastavaca, trakice poriluka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo salatu.
- Na tanjure rasporedimo salatu, preko nje stavimo 1-2 medaljona, prekrijemo ih s još malo salate, posipamo sjeckanim listićima peršina i mente, te prženim sjemenkama sezama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:55minuta |