- Almo Čatlak
- 200 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Purica s mlincima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puricu s mlincima.
Još jedan vrhunski recept za blagdane. Pečena purica nadjevena jedinstvenom mješavinom mlinaca, jabuka, suhih šljiva i ostalih namirnica je nešto što ni u kojem slučaju ne smijete propustiti. Dobar tek.
Purica s mlincima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puricu s mlincima. - purica ((po prilici 3 kg)), jabuke, mlinci, suhe šljive, slanina, džem od brusnica, kokošji temeljac, jaje, svinjska mast, sol i papar, Prije svega mlince smo natrgali u zdjelu, prelijemo ih vrelom juhom, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoje 10-ak minuta. ; Za to vrijeme jabuku smo ogulili i narezali na kockice, a listiće slanine popržili. ; U zdjelu s ocijeđenim mlincima dodamo jabuke, slaninu, suhe šljive, džem od brusnice, umućeno jaje, popaprimo i dobro izmiješamo. ; Ovako pripremljenim nadjevom nadjenemo puricu koju smo posolili izvana i iznutra, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici tri sata (za svaki kilogram težine – jedan sat pečenja). ; Gotovu puricu premjestimo na pladanj, prelijemo s umakom od pečenja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- purica, 1 (po prilici 3 kg)
- jabuke, 2 komada
- mlinci, 250 g
- suhe šljive, 70 g
- slanina, 30 g
- džem od brusnica, 70 g
- kokošji temeljac, 500 ml
- jaje, 1
- svinjska mast, 40 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega mlince smo natrgali u zdjelu, prelijemo ih vrelom juhom, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoje 10-ak minuta.
- Za to vrijeme jabuku smo ogulili i narezali na kockice, a listiće slanine popržili.
- U zdjelu s ocijeđenim mlincima dodamo jabuke, slaninu, suhe šljive, džem od brusnice, umućeno jaje, popaprimo i dobro izmiješamo.
- Ovako pripremljenim nadjevom nadjenemo puricu koju smo posolili izvana i iznutra, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici tri sata (za svaki kilogram težine – jedan sat pečenja).
- Gotovu puricu premjestimo na pladanj, prelijemo s umakom od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:200minuta |