- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pužići od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom. – krumpir (kuhanih u kori), glatko brašno, luk, jaje, krušne mrvice, mesni temeljac, prašak za pecivo, slanina (pečene), peršin (sjeckani), ulje, sol, Topli kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu, jaja umutimo, slaninu narežemo na kockice, a luk narežemo na kolutove i odvojimo ih. ; U zdjelu s protisnutim krumpirom prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani peršin, posolimo i dobro izmiješamo sastojke te smjesu izradimo rukom. ; Kada smo dobili mekano krumpirovo tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme u loncu uzavremo juhu. ; Odležano tijesto razvaljamo na pravokutni oblik i poravnamo mu rubove. ; Potom tijesto premažemo umućenim jajima, posolimo ga, posipamo kockicama slanine i krušnim mrvicama te tijesto savijemo poput rolade. ; Nožem narežemo roladu na komade širine 4 cm i dobivene „pužiće“ stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 15-20 minuta. ; Pred kraj kuhanja u tavu, na 5-6 žlica vrućeg ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno-smeđe boje. ; Kuhane „pužiće“rasporedimo na tanjure, prelijemo ih s malo juhe, posipamo prženim lukom i poslužimo.
; – Pečena slanina je i carsko meso, termički obrađeno na temperaturi od 70 – 80°C, a kad njome posipamo krumpirovo tijesto i sve zajedno skuhamo u juhici, rezultat je fantastičan!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pužići od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom. – krumpir (kuhanih u kori), glatko brašno, luk, jaje, krušne mrvice, mesni temeljac, prašak za pecivo, slanina (pečene), peršin (sjeckani), ulje, sol, Topli kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu, jaja umutimo, slaninu narežemo na kockice, a luk narežemo na kolutove i odvojimo ih. ; U zdjelu s protisnutim krumpirom prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani peršin, posolimo i dobro izmiješamo sastojke te smjesu izradimo rukom. ; Kada smo dobili mekano krumpirovo tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme u loncu uzavremo juhu. ; Odležano tijesto razvaljamo na pravokutni oblik i poravnamo mu rubove. ; Potom tijesto premažemo umućenim jajima, posolimo ga, posipamo kockicama slanine i krušnim mrvicama te tijesto savijemo poput rolade. ; Nožem narežemo roladu na komade širine 4 cm i dobivene „pužiće“ stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 15-20 minuta. ; Pred kraj kuhanja u tavu, na 5-6 žlica vrućeg ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno-smeđe boje. ; Kuhane „pužiće“rasporedimo na tanjure, prelijemo ih s malo juhe, posipamo prženim lukom i poslužimo.
; -</div>
Pužići od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom.
Pečena slanina je i carsko meso, termički obrađeno na temperaturi od 70 - 80°C, a kad njome posipamo krumpirovo tijesto i sve zajedno skuhamo u juhici, rezultat je fantastičan!
Pužići od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom. - krumpir (kuhanih u kori), glatko brašno, luk, jaje, krušne mrvice, mesni temeljac, prašak za pecivo, slanina (pečene), peršin (sjeckani), ulje, sol, Topli kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu, jaja umutimo, slaninu narežemo na kockice, a luk narežemo na kolutove i odvojimo ih. ; U zdjelu s protisnutim krumpirom prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani peršin, posolimo i dobro izmiješamo sastojke te smjesu izradimo rukom. ; Kada smo dobili mekano krumpirovo tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme u loncu uzavremo juhu. ; Odležano tijesto razvaljamo na pravokutni oblik i poravnamo mu rubove. ; Potom tijesto premažemo umućenim jajima, posolimo ga, posipamo kockicama slanine i krušnim mrvicama te tijesto savijemo poput rolade. ; Nožem narežemo roladu na komade širine 4 cm i dobivene „pužiće“ stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 15-20 minuta. ; Pred kraj kuhanja u tavu, na 5-6 žlica vrućeg ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno-smeđe boje. ; Kuhane „pužiće“rasporedimo na tanjure, prelijemo ih s malo juhe, posipamo prženim lukom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Topli kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu, jaja umutimo, slaninu narežemo na kockice, a luk narežemo na kolutove i odvojimo ih.
- U zdjelu s protisnutim krumpirom prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani peršin, posolimo i dobro izmiješamo sastojke te smjesu izradimo rukom.
- Kada smo dobili mekano krumpirovo tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme u loncu uzavremo juhu.
- Odležano tijesto razvaljamo na pravokutni oblik i poravnamo mu rubove.
- Potom tijesto premažemo umućenim jajima, posolimo ga, posipamo kockicama slanine i krušnim mrvicama te tijesto savijemo poput rolade.
- Nožem narežemo roladu na komade širine 4 cm i dobivene „pužiće“ stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 15-20 minuta.
- Pred kraj kuhanja u tavu, na 5-6 žlica vrućeg ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno-smeđe boje.
- Kuhane „pužiće“rasporedimo na tanjure, prelijemo ih s malo juhe, posipamo prženim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 57
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|